Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Česky jsou v Tchaj-peji zatím stoprocentní, dál jde Šafářová i Hradecká

Tchaj-pej – Zatím stoprocentní bilanci si na turnaji v Tchaj-peji drží české tenistky. Po Kateřině Siniakové, která svůj úvodní zápas vyhrála v pondělí, do druhého kola v Tchaj-wanu postoupily také vítězka čtyřhry na Australian Open Lucie Šafářová či Lucie Hradecká.

Šafářová jen pár dnů po deblovém triumfu v Melbourne zvládla úvodní duel v singlu, Aleksandru Kruničovou ze Srbska přehrála 6:3, 6:4 a čeká ji Lotyška Anastasija Sevastovová.

Hradecká po úspěšné kvalifikaci zvládla třísetovou bitvu s Katerynou Kozlovovou. Bezmála dvouapůlhodinový zápas vyhrála 7:6, 4:6, 6:1 a příště si zahraje proti další ukrajinské tenistce a zároveň nejvýše nasazené Elině Svitolinové.

Jednatřicetiletá Hradecká, která je ve světovém žebříčku až na 170. místě, začala sezonu na Hopmanově poháru v Perthu a pak se marně snažila kvalifikovat ve dvouhře na Australian Open. V Tchaj-peji zakončila utkání s Kozlovovou třináctým esem, jenže udělala i devět dvojchyb.

Se Svitolinovou si také zahraje poprvé, rodačka z Oděsy ale bude coby světová třináctka jasnou favoritkou. Dnes ztratila s Ruskou Jevgenijí Rodinovou jen tři gamy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články