Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Češky houfně opouští Madrid. Končí Kvitová, Vondroušová, Muchová i Linda Fruhvirtová

První letošní zápas na antuce se Petře Kvitové nepodařil, v Madridu totiž trojnásobná šampionka turnaje prohrála s Jule Niemeierovou 6:7 a 1:6. Ve španělské metropoli neuspěla ani sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová, která se musela sklonit před Lotyškou Jelenou Ostapenkovou po setech 0:6, 3:6. Vypadla také Markéta Vondroušová po porážce s Magdou Linetteovou 6:7, 6:4, 4:6. Černou sérii neukončila ani Muchová, která prohrála s Irinou Beguovou 4:6 a 5:7.

Petra Kvitová na turnaji WTA v Madridu
zdroj: Profimedia

Desátá nasazená Kvitová, která naposledy ovládla Masters v Miami, zahájila v Madridu antukovou část sezony. Předchozí turnaj WTA ve Stuttgartu totiž vynechala kvůli bolavé noze.

Rodačka z Bílovce sice odvrátila v první sadě šest setbolů, přesto ji prohrála za hodinu a 17 minut v tie-breaku. Dvojnásobná wimbledonská vítězka mohla litovat, že úvodní dějství nedopodávala za stavu 6:5 nebo že nevyužila dva setboly ve zkrácené hře. Vyrovnaný tie-break ztratila po boji poměrem 9:11.

Ve druhém setu už Niemeierová dominovala. Kvitová neudržela ani jeden ze čtyř servisů a duel za hodinu a 54 minut prohrála. V utkání doplatila také na deset dvojchyb. Třiadvacetiletá Němka vyzve v další fázi Belgičanku Elise Mertensovou, nebo Kanaďanku Rebeccu Marinovou.

Třiadvacetiletá Vondroušová, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, podlehla turnajové sedmnáctce Linetteové po dvou hodinách a 45 minutách. Obě hráčky si v prvním setu čtyřikrát vyměnily servis, až ve zkrácené hře uspěla Polka poměrem 7:1. Ve druhém setu rozhodl jediný brejk, který získala v desáté hře Vondroušová. Rozhodnutí přinesl třetí set. Sokolovská rodačka sice v úvodu smazala dvakrát manko brejku, za stavu 3:3 ale přišla o servis potřetí a jednatřicetiletá hráčka z Poznaně už duel dopodávala.

Fruhvirtová opět s Ostapenkovou narazila

Fruhvirtová neoplatila Ostapenkové dva měsíce starou porážku z Dubaje (2:6, 0:6) a vítězce Roland Garros z roku 2017 vzdorovala v Madridu jen 62 minut. Pětadvacetiletá Lotyška nadělila v prvním setu pražské rodačce znovu "kanára" a celou sadu získala za 20 minut.

Ve druhém setu sice Fruhvirtová uhrála tři gemy, ale od stavu 3:3 se už neprosadila. V utkání nasbírala mimo jiné devět dvojchyb. Ostapenková vyzve ve 3. kole Rusku Ljudmilu Samsonovovou, nebo Belgičanku Marynu Zanevskou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži: Dvouhra – 1. kolo: Etcheverry (Arg.) – Mannarino (Fr.) 6:4, 6:0, Thiem (Rak.) – Edmund (Brit.) 6:4, 6:1, Ševčenko (Rus.) – Wolf (USA) 6:4, 6:4, Safiullin (Rus.) – Jarry (Chile) 6:2, 3:6, 6:3, Čang Č'-čen (Čína) - Rodionov (Rak.) 7:6 (8:6), 6:4, Watanuki (Jap.) - Moutet (Fr.) 6:3, 6:3, Garín (Chile) - Hüsler (Švýc.) 7:6 (7:5), 6:2. 

Ženy: Dvouhra – 2. kolo: Niemeierová (Něm.) – Kvitová (10-ČR) 7:6 (11:9), 6:1, Sakkariová (9-Řec.) – Rusová (Niz.) 6:4, 6:4, Ostapenková (19-Lot.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6:0, 6:3, Gauffová (6-USA) - Burillová (Šp.) 6:4, 6:1, Andrejevová (Rus.) - Haddadová Maiaová (13-Braz.) 7:6 (8:6), 6:3, Masarová (Šp.) - Vekičová (20-Chorv.) 6:1, 7:6 (7:5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články