Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Českou tenisovou jedničkou se stal Berdych

Londýn - Tomáš Berdych se dostal v novém vydání světového žebříčku před Radka Štěpánka a je českou tenisovou jedničkou. Berdych sice vypadl na Roland Garros v prvním kole, ale Štěpánek v Paříži neobhájil loňské osmifinále. Semifinalista prostějovského challengeru Berdych je na 21. místě, Štěpánek hned za ním. Nejlepší Češkou zůstává na 35. místě Iveta Benešová.

Světovou jedničkou je nadále Rafael Nadal, i když neobhájil na French Open loňský titul. Ten získal poprvé v kariéře Švýcar Roger Federer a snížil Španělův náskok v čele pořadí na 2070 bodů. Poražený finalista Robin Söderling se dostal na dvanácté místo světa.

V pozici světové jedničky mezi ženami je Dinara Safinová z Ruska. O dvě příčky si polepšila její finálová přemožitelka Světlana Kuzněcovová a figuruje nyní na pátém místě.

Za Ivetou Benešovou na 35. místě je Lucie Šafářová. Klesla o dvě místa na 48. pozici a na post české trojky se dostala Lucie Hradecká, pro kterou je 59. místo životním maximem. O 54 míst, tedy až na 139. pozici světa se propadla Petra Cetkovská, která loni došla do osmifinále, ale letos podlehla Jeleně Jankovičové v prvním kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články