Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

České tenistky vstoupí do boje o semifinále Fed Cupu

Brno – S uzdravenou Lucií Šafářovou vstupují české tenistky do fedcupového utkání proti Německu. Česká jednička nastoupí hodinu po poledni proti Anně-Leně Grönefeldové. Ve druhé dvouhře se utkají Petra Kvitová a Andrea Petkovicová. V nedělních dvouhrách by se nejdříve měly utkat první hráčky obou týmů Šafářová s Petkovicovou a po nich Kvitová s Grönefeldovou. Kapitáni však ještě mají možnost nominace změnit. Obě strany očekávají vyrovnaný souboj, o výsledku budou rozhodovat detaily. Zápas po oba dny přímo odvysílá ČT4 a zpravodajský web ČT24.

"Neměl jsem zvláštní přání při losování. Jak Šafářová, tak i Kvitová byly připraveny nastoupit k prvnímu utkání. Šance obou týmů jsou vyrovnané a budou rozhodovat opravdu maličkosti," uvedl kapitán českého týmu Petr Pála. Německo bere jako přijatelného soupeře pro první kolo. "Ovšem stejně tak jsme my mezi zbývajícími týmy přijatelní pro Německo. Petkovicová zaznamenala velký výkonnostní vzestup a bude nepříjemnou protivnicí. Grönefeldová se výkonnostně pohybuje nahoru a dolů. Je těžké odhadnout, jak se jí bude dařit," dodal Pála.

Šafářová měla začátkem týdne horečku, ale od středy trénovala a měla by být na utkání připravena. Každopádně se cítí zdravotně v pořádku a v kondici. S Grönefeldovou se na okruhu WTA potkala třikrát a dvakrát vyhrála. "Nebude to ale jednoduché utkání," řekla Šafářová. Kvitová už přemýšlela o taktice na Petkovicovou, kterou v jediném vzájemném duelu porazila. "Dobře servíruje. Musím ji dostat při hře do pohybu. Důležité je, že se cítím zdravotně v pořádku, nic mě netrápí," uvedla Kvitová.

Německá kapitánka: Můžeme jen překvapit

Ani německá kapitánka Barbara Rittnerová nepřikládala losu velký význam. "Sestavu českého týmu jsem očekávala. Jsme dobře připraveny, ale jak už jsem předeslala, pod větším psychickým tlakem jsou kvůli očekávání postupu v domácím prostředí naše soupeřky. My můžeme jen překvapit. Ovšem šance obou týmů na vítězství jsou zcela otevřené," uvedla Rittnerová.

Vítězný celek postoupí do semifinále a jeho případným soupeřem budou buď obhájkyně titulu Italky, nebo Ukrajinky. Český tým je podle sázkových kanceláří favoritem s kurzem kolem 1,35:1. Pokud se naplní odhady bookmakerů, povedou domácí hráčky už po prvním dnu 2:0.

Německý fedcupový tým
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články