Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

České tenistky se v příštím ročníku Fed Cupu utkají s Německem

Paříž - České tenistky se v prvním kole elitní skupiny příštího ročníku Fed Cupu utkají doma s Německem. Rozhodl o tom dnešní los, který se uskutečnil na Roland Garros. Hrát se bude týden po Australian Open, tedy o víkendu 6. a 7. února 2010. "To mě docela potěšilo, je to jedna z těch nejlepších variant. Myslím, že máme určitě velkou šanci," řekla Lucie Šafářová. Českému kapitánovi Petru Pálovi se splnilo přání nedostat Srbsko. "Teď jde o to, aby se nám to vyplatilo," řekl Pála k losu.

Kapitán nehodnotil, jestli je Německo dobrý, přijatelný či hratelný soupeř. "Třeba před dvěma měsíci bych řekl, že je úplně skvělý, ale od té doby se například hodně zlepšila Lisická. A nikdo teď neví, jaká bude forma tenistek na začátku sezony. Určitě by to chtělo využít, zápas vyhrát a udržet se mezi elitou," řekl Pála. 

"Herně to bude těžké, ale schůdné," řekla německým médiím kapitánka německých tenistek Barbara Rittnerová. "Je to lepší, než jet do Ruska, ale bohužel to zase není domácí zápas," postěžovala si, že její tým bude hrát popáté z posledních šesti zápasů na dvorcích soupeřek.

Letos německý výběr spoléhal na Sabine Lisickou, Annu-Lenu Grönefeldovou, Kristinu Barroisovou a Tatjanu Malekovou. "Mají dobré hráčky, ale je to hratelné a já bych je vzala na antuku," naznačila Šafářová, na jakém povrchu by se mohlo asi opět v Brně hrát.

Česko na Němce umí

S Německem má Česko pozitivní bilanci 4:1, naposledy zvítězily v Mannheimu Adriana Gerši, Ludmila Richterová a Eva Martincová. Letos české tenistky porazily Španělky 4:1 a od postupu do finále přes Američanky (2:3) je dělil jeden míč. V závěrečné a rozhodující čtyřhře ale Iveta Benešová s Květou Peschkeovou nevyužily mečbol. 

V případě postupu přes Německo by příští rok měly tenistky za semifinálové soupeřky letošní finalistky Italky, nebo Ukrajinky. "To taky není špatné, los byl příznivý," řekla Šafářová.

Los 1. kola Fed Cupu 2010

Světová skupina I: 
Ukrajina - Itálie, ČR - Německo, Srbsko - Rusko, Francie - USA. 

Světová skupina II: 
Austrálie - Španělsko, Polsko - Belgie, Estonsko - Argentina, Slovensko - Čína.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články