Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

České tenistky nepronikly do finále v Acapulku

Acapulco (Mexiko) - Obě české tenistky prohrály v boji o postup do finále v mexickém Acapulku. Iveta Benešová podlehla v semifinále loňské vítězce Flavii Pennettaové z Itálie, která si na tomto turnaji zahraje o titul pošesté za sebou. Barbora Záhlavová-Strýcová nestačila v pátek na nejvýše nasazenou Američanku Venus Williamsovou, s kterou prohrála hladce 0:6 a 3:6.

Iveta Benešová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Pennettaová oplatila Benešové porážku z finále v Acapulku v roce 2004, kdy česká tenistka získala svůj dosud jediný titul na okruhu WTA. "Už je to pět let, takže tohle byl úplně jiný zápas. Nehrála jsem tak dobře jako v předchozích utkáních, ale ona mi nedala moc šancí. Hrála opravdu výborně," řekla Benešová.

Spolu se Záhlavovou-Strýcovou marně bojovaly o finálovou účast i ve čtyřhře, proti nejvýše nasazeným Španělkam Nurii Llagosteraové-Vivesové a Maríi José Martínezové-Sánchezové uhrály jen tři gamy.

Česko-slovenské mužské duo si finále ujít nenechalo

V semifinále mužské deblové soutěže naopak uspěl František Čermák se Slovákem Michalem Mertiňákem, kteří zkusí na druhý pokus vybojovat první letošní titul. Na začátku února finále v chilském Viňa del Mar prohráli. Soupeřem nejvýše nasazené dvojice budou turnajové dvojky Polák Lukasz Kubot a Rakušan Oliver Marach.

Také v mužské dvouhře je ve finále obhájce titulu. Španěl Nicolas Almagro porazil Argentince Martina Vassalla-Arguella a zahraje si o pátý titul v kariéře proti druhému nasazenému Gaelu Monfilsovi. Francouzský tenista, který se v příštím týdnu představí v Ostravě v utkání Davisova poháru proti českému týmu, vyřadil dalšího Argentince Josého Acasusa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články