Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

České derby jasně pro Vondroušovou. Do 3. kola v Indian Wells jde i Muchová

S přehledem postoupila do 3. kola tenisového turnaje v Indian Wells česká hráčka Markéta Vondroušová. Krajanku Marii Bouzkovou přehrála 6:1, 6:1. Zadařilo se i Karolíně Muchové, která na turnaji do této fáze prošla poprvé v kariéře po výhře 7:6, 6:3 nad dvojnásobnou vítězkou klání Viktorií Azarenkovou. V sobotním programu z českých hráček figuruje ještě Kateřina Siniaková, která čelí Brazilce Haddad Maiové.

O postup do osmifinále, v němž si v kalifornské poušti zahrála při třech z předchozích čtyř startů, se Vondroušová utká s vítězkou duelu mezi světovou čtyřkou Uns Džábirovou z Tuniska a Polkou Magdalenou Frechovou.

Třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova, jež se po loňské dlouhé pauze kvůli zranění snaží o návrat do první stovky světového žebříčku, nenabídla Bouzkové za celý zápas jedinou šanci k brejku. Sama soupeřce, které v pořadí WTA aktuálně patří 32. místo, sebrala podání pětkrát.

Muchová, kterou rovněž v minulém roce pronásledovaly zdravotní problémy, začala proti Azarenkové výborně a v úvodním setu vedla už 4:1. Za stavu 5:3 ale nedokázala sadu dopodávat a nakonec ji získala až v tie-breaku, který ovládla jednoznačně 7:1. Brejkem vstoupila i do druhého setu, ani tentokrát ale náskok neudržela a dovolila soupeře vyrovnat na 3:3. Pak už ale Azarenkové nepustila ani game a po dvou hodinách a šesti minutách dotáhla zápas k postupu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži (dotace 10,143.750 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Sinner (11-It.) - Gasquet (Fr.) 6:3, 7:6 (7:2), Draper (Brit.) - Evans (24-Brit.) 6:4, 6:2.

Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Muchová (ČR) - Azarenková (14-Běl.) 7:6 (7:1), 6:3, Raducanuová (Brit.) - Linetteová (20-Pol.) 7:6 (7:3), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články