Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češkám se ve čtyřhře v Cincinnati dařilo, Strýcová potvrdila roli jedničky

Barbora Strýcová v prvním zápase v roli světové jedničky ve čtyřhře nezklamala a s Tchajwankou Sie Šu-wej, s níž před měsícem vybojovala wimbledonskou trofej, prošla v Cincinnati bez problémů do čtvrtfinále. V něm se představí i další české tenistky včetně dvojnásobných grandslamových vítězek Barbory Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou nebo sestry Karolína a Kristýna Plíškovy. Už nyní je jisté, že některá z Češek si zahraje o titul.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/PA/Frank Gunn

Strýcová před začátkem turnaje v Ohiu převzala trofej pro světovou jedničku a na kurtu se Sie Šu-wej pokračují ve vítězném tažení. Estonsko-řeckou dvojici Anett Kontaveitová, Maria Sakkariová porazily 6:4, 6:3. O semifinále si zahrají proti Lucii Hradecké a Slovince Andreje Klepačové.

Čistě český souboj nabídne druhé čtvrtfinále v horní polovině pavouka. Třetí nasazené Krejčíková se Siniakovou, nedělní vítězky turnaje v Torontu, narazí na sestry Plíškovy. Dvojčata z Loun si poradila s favorizovaným párem Květa Peschkeová, Nicole Melicharová a nasazené sedmičky přehrály 6:3, 7:6.

Karolína Plíšková dnes na oblíbeném turnaji bude pokračovat i ve dvouhře. Šampionka z roku 2016 bude usilovat o singlové čtvrtfinále a udržení šance na posun do čela světového žebříčku proti Rebecce Petersonové ze Švédska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články