Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češkám se v Číně daří, Kvitová i Strýcová postoupily do osmifinále

Čcheng-tu (Čína) - Petra Kvitová zvládla suverénně i druhý zápas na turnaji v čínském Wu-chanu, kde v roce 2014 získala titul. Ukrajinskou tenistku Elinu Svitolinovou přehrála potřetí během dvou měsíců, tentokrát 6:3 a 6:1. Do osmifinále postoupila také Barbora Strýcová, která nad Japonkou Misaki Doiovou zvítězila 5:7, 6:0, 6:2.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: Robert Deutsch

Kvitová, aktuálně 16. hráčka žebříčku WTA, vyřadila světovou osmnáctku Svitolinovou v srpnu na olympijských hrách v Riu, následně na US Open a ve dvou setech uspěla i tentokrát v Číně.

Podání neudržela hned zkraje zápasu, jinak byla při svém servisu suverénní a od stavu 1:3 už soupeřce nedala šanci. Zápas trval rovnou hodinu. Kvitová v osmifinále narazí na světovou jedničku Němku Angelique Kerberovou, která až po velkém boji vyřadila Kristinu Mladenovicovou z Francie.

Strýcová uspěla proti Doiové ve třech setech

Strýcová musela hrát stejně jako v prvním kole proti Saře Erraniové z Itálie tři sety, ale po nepovedeném závěru první sady byla ve zbytku zápasu suverénní. Vyrovnala "kanárem" a v závěrečném dějství jistě kráčela za postupem.

Třiatřicátou hráčku světa Doiovou porazila Strýcová i v druhém vzájemném utkání, před pěti lety proti ní uspěla v Torontu. Její další soupeřkou ve Wu-chanu bude Jelena Jankovičová ze Srbska, s níž jediný vzájemný zápas před pěti lety v Tokiu prohrála. Bývalá světová jednička vyřadila druhou nasazenou Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:4, 7:6.

Další bývalá jednička Wozniacká si po výhře nad Siniakovou připsala sedmé vítězství v řadě. Po porážce v semifinále US Open vyhrála turnaj v Tokiu a dvacetiletou Češku vyřadila i přesto, že čtyřikrát ztratila podání.

V třetím kole bude mít český tenis trojnásobné zastoupení, už v pondělí postoupila Karolína Plíšková.

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu v Číně (tvrdý povrch, dotace 2 589 000 dolarů)

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (14-ČR) - Svitolinová (Ukr.) 6:3, 6:1

A. Radwaňská (3-Pol.) - Makarovová (Rus.) 6:4, 6:1

Kuzněcovová (9-Rus.) - Brengleová (USA) 6:0 6:4

Švedovová (Kaz.) - Vinciová (13-It.) 7:5, 6:2.

 Strýcová (ČR) - Doiová (Jap.) 5:7, 6:0, 6:2

Kasatkinová (Rus.) - Chiricová (USA) 6:1, 6:1

Kerberová (1-Něm.) - Mladenovicová (Fr.) 6:7 (4:7) 6:1, 6:4

Keysová (8-USA) - Garciaová (Fr.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články