Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češkám se v Budapešti a Bastadu nedařilo, postoupila jen Kvitová

Budapešť/Bastad (Švédsko) - Tenistka Petra Kvitová dnes jako jediná z českých hráček na turnajích v Budapešti a Bastadu postoupila do druhého kola. Ve Švédsku ji za stavu 6:3 a 4:1 vzdala Ukrajinka Julia Vakulenková. Devatenáctiletá Kvitová se v dalším kole utká s turnajovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska. První kolo se naopak v Bastadu stalo konečnou pro Barboru Záhlaovou-Strýcovou, která nestačila na Němku Angelique Kerberovou. Podlehla jí 5:7, 4:6 a na okruhu WTA vypadla v prvním kole potřetí za sebou. V maďarské metropoli dohrály Lucie Šafářová a Klára Zakopalová.

Zakopalová (112. v žebříčku WTA) podlehla v prvním vzájemném duelu na okruhu světové třicítce a turnajové trojce Sybille Bammerové z Rakouska za rovnou hodinu po setech 2:6 a 3:6. V maďarské metropoli si tak česká hráčka nezopakuje loňskou účast ve čtvrtfinále.

V soutěži s dotací 220 tisíc dolarů brzy skončila i Šafářová. S Chorvatkou Petrou Martičovou, které patří 135. místo v žebříčku WTA, svedla v první sadě vyrovnanou bitvu, ale nezvládla tie-break. V druhém setu pak neuhrála ani game.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články