Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češka Siniaková ve Stanfordu na deblový titul nedosáhla

Stanford (USA) - Osmnáctiletá Kateřina Siniaková si ještě na první titul na okruhu WTA musí počkat. Ve finále čtyřhry na turnaji ve Stanfordu, kam nečekaně postoupila po boku Polky Pauly Kaniaové, zvítězily favorizované Španělky Garbine Muguruzaová a Carla Suárezová 6:2, 4:6 a 10:5.

Kateřina Siniaková
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Siniaková, trojnásobná vítězka čtyřhry na grandslamových juniorkách, si na americkém turnaji připsala premiérové tři deblové výhry na WTA Tour. Polsko-český pár na cestě do finále vyřadil nasazené čtyřky a v semifinále i jedničky, kterými byly Američanky Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová.

"Tři dny po sobě jsme hrály 'night session', byly to vždy velice zdlouhavé dny. Ve finále jsme nestačily jen o kousíček na Španělky v super tie-breaku," uvedla Siniaková, jež se na turnaji mohla na čtyřhru soustředit po neúspěchu v kvalifikaci dvouhry.

Dvaatřicetiletá Američanka po léčbě a dovolené ovládla dvouhru ve Stanfordu už potřetí za poslední čtyři roky. V této sezoně slaví čtvrté prvenství a celkově načala už sedmou desítku turnajových triumfů.

S třetí nasazenou Kerberovou přitom prohrávala v prvním setu už 1:5, ale o hru později odvrátila dva setboly a od té doby měla navrch. Dokázala vyrovnat a tie-break pro sebe jasně rozhodla poměrem 7:1, ve druhé sadě už výhru potvrdila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články