Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Česká dominance v Čeng-čou. Plíšková má titul v singlu, Peschkeová s Melicharovou v deblu

Premiérový ročník turnaje v čínském Čeng-čou si podmanily české tenistky. Karolína Plíšková totiž splnila ve dvouhře roli nejvýše nasazené a ve finále přerušovaném deštěm porazila Chorvatku Petru Martičovou 6:3, 6:2. Květa Peschkeová s Američankou českého původu Nicole Melicharovou zdolaly 6:1, 7:6 belgicko-slovinský pár Yanina Wickmayerová - Tamara Zidanšeková a triumfovaly ve čtyřhře.

Plíšková získala na okruhu WTA letos už čtvrtý titul a celkově patnáctý v kariéře. Sedmadvacetiletá rodačka z Loun slavila v sezoně před Čeng-čou i na trávě v Eastbourne, na antuce v Římě a na tvrdém povrchu v Brisbane. Finálový zápas jí nevyšel jen v Miami, kde podlehla současné světové jedničce Australance Ashleigh Bartyové.

"Získat trofej je vždycky mimořádné," řekla Plíšková. "Je hodně těžká, asi jsem nikdy nedostala takhle těžkou cenu," smála se.

Finále začalo kvůli dešti se šestihodinovým zpožděním a česká tenistka v úvodu prohrávala 0:2. Za stavu 30:15 při jejím podání byl zápas přerušen. Po pauze následně vyhrála tři hry v řadě a další brejk přidala na 5:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková opanovala turnaj WTA v Čeng-čou

Ve druhém setu šla sedmadvacetiletá Plíšková do vedení 3:1 a za stavu 15:15 při servisu Martičové přišlo další přerušení. I tentokrát dokázala světová dvojka udržet koncentraci, počtvrté pak v utkání vzala soupeřce servis a při svém podání finále ukončila. V sezoně vyhrála už devětačtyřicátý duel, což je nejvíce ze všech hráček.

Díky titulu se Plíšková v žebříčku přiblíží na necelých sto bodů Bartyové a bude mít na asijských turnajích další šanci vrátit se do čela. "Na to nemyslím. Mým cílem je hrát dobrý tenis, o to se snažím. Nechci se stresovat," řekla.

Peschkeová pokračuje ve sběru deblových trofejí

Peschkeová ve 44 letech dál získává na okruhu WTA deblové trofeje a po vítězství v Čeng-čou jich má už čtyřiatřicet.

S Melicharovou letos vyhrály již v Brisbane a San Jose, loni společně dominovaly v Praze a čínském Tchien-ťinu. V pořadí pro účast na Turnaji mistryň jsou zatím desáté, tedy dvě místa za postupem.

Tenisový turnaj žen v Čeng-čou v Číně (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Karolína Plíšková (1-ČR) - Martičová (7-Chorv.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - finále: Peschkeová, Melicharová (1-ČR/USA) - Wickmayerová, Zidanšeková (Belg./Slovin.) 6:1, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články