Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češi ve čtvrtfinále Davisova poháru narazí na Chile

Coquimbo - Soupeřem českých tenistů v červencovém čtvrtfinále Davisova poháru bude Chile, které porazilo Izrael. Fernando González v Coquimbu vyhrál ve třetí dvouhře nad Dudim Selou 6:4, 6:4 a 6:3 a před závěrečným duelem zajistil Jihoameričanům nedostižné vedení 3:1. Čeští tenisté se s Chile v Davisově poháru zatím utkali jednou. V roce 1967 v prvním kole v Praze vyhráli 3:2. V létě se tým kapitána Jaroslava Navrátila představí na soupeřově půdě.

Češi si po postupu přes Belgii přáli spíš Izrael. "Hráli bychom doma a nebylo by to tak komplikované. Poletíme-li do Chile, zaprvé to bude daleká cesta, za druhé nákladná a za třetí nás bude čekat bouřlivá atmosféra," uvedl Navrátil. 

Podle Tomáše Berdycha má však český tým šanci uspět. "Když to bude vycházet takhle a my si udržíme formu, tak pořád šance přes toho druhého hráče v Chile je," uvedl. "Bude to nesmírně náročné s tím, že člověk bude muset letět na úplně druhý kout světa," upozornil.

Rusko se střetne s Argentinou, Chorvaté si zahrají se Srbskem

Český tým vstoupí do zápasu s Chile s vyrovnanou bilancí. Berdych s Nicolásem Massuem na okruhu ATP dvakrát vyhrál a dvakrát prohrál. Gonzáleze pak dokázal třikrát porazit a čtyřikrát neuspěl. Radek Štěpánek hrál s Massuem třikrát a jednou zvítězil, Gonzáleze ve čtyřech vzájemných duelech zdolal třikrát. 

Ve zbývajících dvojicích na sebe narazí Rusko s Argentinou, obhájci Španělé se utkají s Francií a k vidění bude i balkánské derby mezi Chorvatskem a Srbskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články