Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi se vrátili z daviscupového finále v dobré náladě

Praha - Nejlepší český tenista Radek Štěpánek sice přicestoval z daviscupového finále ve Španělsku už v noci, ale zbytek týmu se vrátil z Barcelony, kde marně usiloval o zisk salátové mísy, až dnes. Svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila dorazili do Prahy v dobré náladě, nad zklamáním z porážky 0:5 převládl pocit ze skvělého tažení uplynulým ročníkem nejvýznamnější týmové soutěže. "Očekávání byla větší. Malinko jsme doufali, že bychom mohli vyhrát. Výsledek vypadá hrozně krutě, ale celkově jsme měli vynikající sezonu, kterou budeme chtít potvrdit příští rok," řekl Navrátil

Tenisté si přivezli ze Španělska nezapomenutelné zážitky. Znovu pochválili výborné barcelonské publikum, tak skvělou atmosféru prý dlouho nezažili. Snad jen předloňský barážový zápas v Praze proti Švýcarsku nabídl podobnou kulisu. "Čekali jsme, že to bude daleko horší. V Argentině diváci pískali mezi výměnami, naopak v Barceloně bylo publikum velmi sportovní," srovnával Tomáš Berdych. 

Češi na velkou mísu nedosáhli, přivezli si alespoň malou

Přestože Češi na vítěznou trofej nedosáhli, salátovou mísu si nakonec přivezli - i když jen její zmenšenou repliku, kterou dostal každý člen týmu. "Pro mě je to odměna za ten uplynulý rok," podotkl Jan Hájek. 

Vedle repliky poháru zůstanou tenistům na památku také trička s datem finálového utkání a speciální boty, na kterých má každý svoji přezdívku a českou vlajku. "A hlavně jsme si přivezli zkušenosti. Ty jsou k nezaplacení," dodal Berdych.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články