Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi se připravují na čtvrtfinále s Francií, jedničkou bude Veselý

Třinec ‒ Český daviscupový tým začal v třinecké hale trénovat na čtvrtfinálové utkání proti Francii. Bez semifinalisty Wimbledonu Tomáše Berdycha nebude ani v domácím prostředí v roli favorita.

Radující se Jiří Veselý na Wimbledonu
zdroj: Reuters autor: TONY O\'BRIEN

Absence Tomáše Berdycha překládá velkou váhu zodpovědnosti na Jiřího Veselého. Ten už jako lídr družstva úspěšně zvládl baráž v Indii, ale v domácím čtvrtfinále bude pod větším drobnohledem.

"Já si nicméně myslím, že situace v Indii byla náročnější. Potřebovali jsme za každou cenu vyhrát, byly tam těžké podmínky, velké horko a vlhko. Francouzi jsou teď mírnými favority, jsme doma a budeme se chtít vytáhnout. Ale tím, že jsem doma poprvé jednička, to bude pro mě něco jiného," řekl Veselý.

Herní progres bude světová padesátka chtít potvrdit i ve víkendovém duelu v Třinci. "Jak už jsem řekl, mírnými favority jsou Francouzi. Ale Davis Cup je nevyzpytatelný a doma se o to chceme porvat," zdůraznil Veselý.

Zkušenosti naopak nechybí Radku Štěpánkovi, který se představí ve čtyřhře. "Nastoupíme proti prvnímu páru světa, takže nebudeme mít co ztratit," poznamenal. "Wimbledon Jirkovi (Veselému) dodal spoustu sebevědomí a věřím, že na něj naváže," uzavřel Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté začali s přípravou na čtvrtfinále s Francií
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články