Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češi řeší v přípravě finále hluboké rozpory se srbskou stranou

Praha - Čeští tenisté zamíří na finále Davisova poháru do Bělehradu přímým spojem z Vídně. Obhájci titulu odletí k utkání se Srby v neděli 10. listopadu a od pátku 15. do 17. budou bojovat o udržení "salátové mísy". Otázkou je, kolik českých fanoušků utkání na místě uvidí a za jakých podmínek. Komunikace se srbskou stranou je totiž přinejmenším složitá.

Radost českých tenistů
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Otázkou je, jestli už v neděli poletí do Bělehradu i opory tenistů Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, to bude záležet na jejich výkonech na Turnaji mistrů. V týmu kapitána Jaroslava Navrátila pak nejspíše budou Lukáš Rosol, Jiří Veselý nebo Jan Hájek, který se letos rovněž podílel na postupu tenistů do finále soutěže.

"Tomáš i Radek hrají Masters, takže teď příprava směřuje k individuální i týmové soutěži a my děláme vše, aby v náročném prostředí byli co nejlepší," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která tým marketinkově zastupuje. Pro hráče a realizační tým by mělo být vše připraveno, horší je situace ohledně dalších věcí okolo finále. "Co nám bylo slíbeno, je najednou rušeno. Chybí nám informace, s kterými můžeme pracovat," řekl ředitel České sportovní Vladimír Šafařík.

"Ve válce nejsme, ale v hlubokém rozporu se srbskou stranou ano," dodal a doufal v pomoc Mezinárodní tenisové federace ITF, která na vše dohlíží. Problém je mimo jiné s umístěním sektorů českých fanoušků v hledišti bělehradské arény. Česká strana má k dispozici tisíc vstupenek, z nichž 500 prodává v balíčcích cestovní kancelář Čedok a zbytek mají čeští bubeníci, hráči a partneři daviscupového týmu. Sehnat jednotlivé vstupenky by mělo jít pouze přes srbské prodejce.

Nepříjemnosti okolo přípravy finále Davisova poháru český tým podle slov Šafaříka motivují. "Chce ukázat, že to vyhrajeme znovu. Je bojovná nálada a děláme přípravu nezávisle na tom, co se v Srbsku děje," řekl Šafařík . Finále se bude hrát na tvrdém povrchu s vyšším odskokem RuKort Hard, na kterém Srbové v roce 2010 získali svůj jediný triumf v Davisově poháru. Za míče zvolili antukové Dunlop Fort. "Je to úsměvné, ale je to jejich volba," řekl Šafařík. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vedení daviscupového týmu má problémy s komunikací se Srby
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články