Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Češi prohráli v Austrálii 1:4, jediný bod získal Veselý

Melbourne ‒ Alespoň s jedním vyhraným zápasem opouštějí čeští tenisté klub Kooyong v Melbourne. Čestný úspěch svěřenců kapitána Jaroslava Navrátila v utkání 1. kola Davisova poháru zaznamenal Jiří Veselý, který porazil domácího deblového specialistu Sama Grotha 3:6, 7:5 a 6:3. V závěrečné dvouhře podlehl Jan Šátral Jordanu Thompsonovi 6:7 a 2:6.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Navrátil původně plánoval za již rozhodnutého stavu dát poprvé v daviscupovém utkání šanci Zdeňku Kolářovi, dvacetiletého mladíka ale nepustilo do hry nachlazení.

Groth proti Veselému vedl 6:3 a 5:3, o game později podával na vítězství, ale pak nečekaně znervózněl a rodák z Příbrami zápas otočil. Svou singlovou bilanci v Davisově poháru tak mírně vylepšil na čtyři výhry a sedm porážek.

"Ten zápas už byl mrtvý, už o nic pořádně nešlo. Po těch minulých výkonech se mi úplně nechtělo, ale přece jen jsem si alespoň trošku spravil chuť. V Davis Cupu zatím nejsou moje výkony dobré, takže každá výhra se počítá. Doufám, že mi to pomůže do budoucích daviscupových utkání," řekl Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý otočil zápas s Grothem a vybojoval čestný bod

Nováček Šátral se dostal na kurt i ve třetím hracím dnu, ale premiérového vítězství v soutěži se nedočkal. Jako první sice sebral soupeřův servis, hned poté však o brejk přišel a od té doby už měl navrch Thompson, který v uplynulém souboji s českým týmem rovněž prožil daviscupový debut.

"Dnes to bylo o dost lepší. O nic nešlo, tak jsem byl uvolněnější. Hrál jsem takovou hru, jakou hraju na turnajích. Musel jsem si vše uhrát, je to hráč, který nezkazí balon. Udělal jsem víc chyb a jen kvůli tomu jsem prohrál. Zkusím si z toho vzít jen pozitiva," řekl Šátral.

Nedělní výsledky už nemohly nic změnit na tom, že český celek v Austrálii neuspěl a v září ho čeká baráž o udržení ve Světové skupině.

Češi nastoupili v Melbourne bez tří obvyklých reprezentantů v čele s jedničkou Tomášem Berdychem a bez zisku jediné sady prohráli páteční úvodní dvouhry i sobotní čtyřhru. S Australany utrpěli osmou porážku v devíti vzájemných duelech.

Český tým, držitel "salátové mísy" z let 2012 a 2013, si baráž zahraje podruhé za poslední tři roky. Předloni se mezi elitou rovněž po prohře s Austrálií zachránil díky vítězství v Indii a od vzniku Světové skupiny sestoupil jen v roce 2005.

Zdroj
ČTK, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články