Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češi porazili Itálii 4:1, v čtvrtfinále se utkají se Srbskem

Ostrava – Čeští tenisté porazili v utkání prvního kola Světové skupiny Davisova poháru Itálií 4:1. Čtvrtý bod dnes v ostravské hale přidal za již rozhodnutého stavu Lukáš Rosol, který zvítězil nad Andreasem Seppim ve třech setech 4:6, 6:3 a 6:4. V závěrečném duelu pak deblový specialista František Čermák prohrál se Simonem Bolellim dvakrát 4:6. Soupeřem českých tenistů ve čtvrtfinále Davis Cupu bude výběr Srbska. Šampionům z roku 2010 dnes v Niši zajistil postupový třetí bod v duelu se Švédskem Janko Tipsarevič, který porazil Michaela Ryderstedta 6:2, 7:6 a 7:5. Čtvrtfinále je na programu v České republice 6. až 8. dubna.

Lukáš Rosol v Davis Cupu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil nechal za rozhodnutého stavu odpočívat strůjce českého vítězství Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem a do závěrečných dvouher nominoval oba zbylé členy týmu.

Dnešní výsledky Davis Cupu:

Rosol - Seppi 4:6, 6:3, 6:4, Čermák - Bolelli 4:6, 4:6.

Rosol si v Davisově poháru zahrál podruhé v kariéře a udržel stoprocentní úspěšnost. Před Seppim porazil loni v Rumunsku Mariuse Copila. "Je to hezké, ale vždycky jsem už hrál za rozhodnutého stavu. Doufám, že se to bude zlepšovat a třeba proti Srbsku přidám další bod," řekl Rosol.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi porazili Itálii 4:1

Větší obavy měl z vlastního zdraví než ze soupeře. V týdnu si totiž na tréninku pochroumal kotník a do zápasu šel s nejistotou. "Nevěděl jsem, co od sebe můžu čekat, bylo možné, že utkání i skrečuju. Jsem ale rád, že mi to trochu běhalo a zvládl jsem to," uvedl Rosol. S přípravou na Seppiho mu pomohl i Štěpánek. "Já jsem si Seppiho prohlídl v pátek, něco ke strategii mi řekl i Radek a vyšlo to," usmál se český tenista.

Čermák si z prohry těžkou hlavu nedělal

Čermák si v 35 letech odbyl singlovou premiéru v Davisově poháru. V soutěži o "salátovou mísu" si celkově zahrál podruhé a ani tentokrát se nedočkal výhry. V předešlém zápase prohrál v roce 2005 po boku Leoše Friedla čtyřhru proti Německu.

Deblový specialista nevzal Bolellimu ani set, ale těžkou hlavu si z toho nedělal. "Není to jednoduché, když hrajete jako já tři singly ročně. Ostatní kluci jich hrávají šedesát až osmdesát. Jsou tam velké rozdíly, hlavně rytmus hry je úplně jiný. Ale nebylo to tak špatné, myslel jsem, že to bude horší," prohlásil Čermák.

Tenisté se utkají v dubnu se Srbskem

Dnešní výsledky už nemohly nic změnit na postupu českého celku do čtvrtfinále. V něm Navrátilovi svěřenci změří v dubnu doma síly se Srbskem, které i bez světové jedničky Novaka Djokoviče vyřadilo oslabené Švédsko. Češi se pokusí balkánskému soupeři vrátit prohru 2:3 z předloňského semifinále.

"Už se na to moc těšíme. Důležité bude, jestli přijede Djokovič. Pokud ano, s ním budou mít velké sebevědomí, ale i bez něj mají dost kvalitních hráčů. Velice důležitá bude volba povrchu, ještě to musíme důkladně zvážit," řekl nehrající kapitán Navrátil před čtvrtfinálovým soubojem, který se bude v dubnu hrát s velkou pravděpodobností v pražské O2 Aréně.

Navrátil měl radost, že se jeho svěřenci zhostili role favoritů s přehledem. "Výhra je povinná, ale těší mě, že vynikající byla i předvedená hra. Překvapilo mě, jak bojoval Lukáš Rosol. Získal dobrý skalp Seppiho a je příslibem, že do budoucna máme třetího singlistu," podotkl Navrátil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články