Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češi budou bez Hájka. Máme sestavu schopnou vyhrát, říká přesto Navrátil

Praha - Čeští tenisté budou hrát ve čtvrtfinále Davisova poháru v Japonsku jen ve třech. Do Tokia kvůli zranění kolena neodletěl Jan Hájek a kapitán Jaroslav Navrátil se rozhodl, že nikoho dalšího nepovolá. O postup do semifinále tak budou v týmu obhájců titulu příští týden bojovat Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý.

Davis Cup
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V daviscupovém kvartetu chybí vedle Hájka rovněž nejlepší český hráč Tomáš Berdych, který s předstihem oznámil, že minimálně čtvrtfinále vynechá. "S ohledem na složitost dopravy do Tokia a program ostatních hráčů, o kterých by se dalo uvažovat, jsem se rozhodl nepovolávat dalšího hráče," vzkázal z Tokia kapitán Navrátil. "Máme sestavu, která je schopna v Japonsku vyhrát."

Tenisté se přesouvali do Japonska různě. Z Prahy přes Helsinky letěl Rosol s částí realizačního týmu, Veselý cestoval z Vídně přes Istanbul a Štěpánek z Ameriky. I Japonci řeší problém se sestavou. Jejich jednička Kei Nišikori v pátek nenastoupil k semifinále turnaje v Miami, protože ho zlobí tříslo, a jeho účast je nejistá. V japonské nominaci jsou dále Go Soeda, který je 133. na světě, Tacuma Ito (149.) a Jasutaka Učijama (277.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články