Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Černý český den v Dubaji. Ve druhém kole vypadly sestry Plíškovy i Strýcová

Dubaj – Už druhé kolo se stalo konečnou pro zbylé české tenistky na turnaji v Dubaji. Do další fáze neprošly jak sestry Plíškovy, tak ani Barbora Strýcová. Kristýna Plíšková nejprve nedotáhla nadějně rozehraný duel s Američankou Lauren Davisovou, druhá nasazená Karolína pak za hodinu a čtvrt překvapivě podlehla Kristině Mladenovicové z Francie 2:6, 4:6. Vše vyvrcholilo duelem Strýcové, která nestačila na Číňanku Pcheng Šuaj 3:6, 2:6.

Zklamaná Kristýna Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Jason Reed

Třetí hráčka světového žebříčku Karolína Plíšková, jež minulý týden získala v Dauhá druhý letošní turnajový titul, v Dubaji za soupeřkou od počátku zaostávala. V obou setech přišla dvakrát o podání a sama dokázala Mladenovicové prolomit servis jen jednou ve druhé sadě.

"Pořád jsem bojovala, i ve druhém setu. Ale hrála jsem opravdu špatně, s tím se těžko něco dělá. Skoro nic jsem nepředvedla, pár es a to bylo všechno," posteskla si Plíšková po teprve druhé porážce v sezoně. "Vůbec to nebyl můj tenis. Podmínky tu jsou ve srovnání s Dauhá úplně jiné, zatrénovala jsem si tu jen jednou. Ale ona hrála výborně," dodala.

Na zvrat ale neměla a Francouzka, která v úvodním kole vyřadila další Češku Kateřinu Siniakovou, vyrovnala bilanci vzájemných zápasů na 2:2. "Jsem překvapená nejvíc ze všech, obvykle spolu svádíme vyrovnané bitvy a ta poslední byla epická," připomněla Mladenovicová duel v listopadovém finále Fed Cupu, který Plíšková vyhrála 16:14 ve třetím setu.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková v Dubaji vypadla už ve druhém kole

Kristýna Plíšková zápas s Davisovou výborně začala, první set vyhrála 6:1, ale vedení stejně jako loni v Lucemburku neudržela a další sady ztratila 1:6 a 3:6.

Čtyřiadvacetiletá Češka loni v Lucemburku rovněž nad Davisovou vedla 1:0 na sety, ale osmifinále nakonec prohrála. Dnes se jí porážku oplatit nepodařilo. V zápase plném ztracených servisů si Plíšková dokázala od stavu 1:2 ve druhé sadě udržet podání jen jednou.

Boj o třetí kolo nezvládla ani poslední česká zástupkyně Strýcová. Třicetiletá tenistka, jíž momentálně patří ve světovém žebříčku 20. místo, prohrála s Pcheng Šuaj i třetí vzájemný zápas. O rok starší soupeřce dnes sice jako první sebrala podání, brejk ale neudržela a Číňanka pak utkání s přehledem dovedla k vítězství.

Veselý nestačil na kvalifikanta

Jiří Veselý ztroskotal na turnaji v Marseille v prvním kole. Český reprezentant prohrál s Ukrajincem Sergijem Stachovským, který do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, 2:6 a 4:6. Veselý tak prohrál už pátý zápas za sebou, naposledy se radoval z výhry ve 2. kole lednového turnaje v Aucklandu.

Třiadvacetiletý Veselý je ve světovém žebříčku o více než 50 míst výš než Stachovskij, v prvním setu ale na kurtu jasně vládl o osm let starší soupeř. Český tenista dvakrát ztratil podání a sám si ani jednu šanci k brejku nevypracoval.

Naději Veselý vykřesal v úvodu druhé sady, v maratonské druhé hře ale ani jeden ze tří brejkbolů nevyužil. Vzápětí sám přišel o servis a Stachovskij už si náskok pohlídal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články