Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Čermák vybojoval 28. titul ve čtyřhře

Kitzbühel – Český deblový specialista František Čermák vyhrál s domácím Rakušanem Julianem Knowlem tenisový turnaj v Kitzbühelu a získal už 28. titul v kariéře. Titul ve dvouhře obhájil Nizozemec Robin Haase, když ve třech setech zdolal Němce Kohlschreibera 6:7, 6:3 a 6:2.

Česko-rakouská dvojice potvrdila roli nejvýše nasazených favoritů a ve finále porazila turnajové dvojky Němce Dustina Browna s Australanem Paulem Hanleym 7:6, 3:6, 12:10.

Haase při prvním vzájemném duelu s nejvýše nasazeným Němcem Philippem Kohlschreiberem sice ztratil první set v tie-breaku, po přestávce vynucené deštěm ale soupeře snadno zdolal 6:3 a 6:2.

Nizozemci se v Kitzbühelu mimořádně daří. V kariéře do dneška na okruhu ATP vyhrál jediný titul ve dvouhře, a to právě před rokem v Rakousku. Nyní bude spěchat do Londýna, kde ho čeká olympijský turnaj. V prvním kole bude Haase hrát s Francouzem Richardem Gasquetem.

Původně měl na hry odletět i Kohlschreiber, jenže účast na poslední chvíli zrušil kvůli zranění nohy. V prvním kole měl hrát se Slovincem Blažem Kavčičem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články