Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čermák s Poláškem na titul ve čtyřhře nedosáhli

Kuala Lumpur - Český tenista František Čermák na titul ve čtyřhře v Kuala Lumpuru nedosáhl. Se Slovákem Filipem Poláškem prohráli finále s dvojicí Eric Butorac, Jean-Julien Rojer 1:6 a 3:6. Ve dvouhře se prvního titulu v kariéře dočkal Srb Janko Tipsarevič po výhře 6:4 a 7:5 nad Kypřanem Markosem Baghdatisem.

Janko Tipsarevič
zdroj: isifa/EPA autor: Ahmad Yusni

Česko-slovenský pár byl letos společně ve hře o turnajový primát už počtvrté, ale zatímco v Gstaadu a Bělehradu uspěl, nyní si připsal po Hamburku druhou finálovou porážku. Po semifinálovém triumfu nad nejvýše nasazeným rakousko-německým párem Jürgen Melzer, Philipp Petzschner neměli proti turnajovým dvojkám z USA a nizozemských Antil šanci. Čermák usiloval o 26. deblový titul v kariéře, letos vyhrál ještě v Hertogenboschi s Italem Danielem Braccialim.

Ve finále dvouhry třetí nasazený Tipsarevič porazil Baghdatise 6:4, 7:5 a získal první titul v kariéře. Sedmnáctý hráč světa se premiérového triumfu na okruhu ATP dočkal na pátý pokus - letos neuspěl ve finále v Delray Beach a Eastbourne, loni v Hertogenboschi a o rok dříve v Moskvě. Sedmadvacetiletý Tipsarevič byl dosud jediným hráčem v první dvacítce žebříčku, který neměl na kontě jediný titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články