Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Čermák s Mertiňákem zvítězili. Federer zůstane jedničkou

Londýn - Česko-slovenský pár František Čermák a Michal Mertiňák na tenisovém Turnaji mistrů poprvé vyhrál. Dnes v Londýně porazil kanadsko-srbské obhájce Daniela Nestora a Nenada Zimonjiče 6:3 a 6:4. Pátá nasazená dvojice zdolala soupeře za hodinu a o postup si ve čtvrtek zahraje s polskou dvojicí Mariusz Fyrstenberg, Marius Matkowski. Čermák s Mertiňákem dnes napravili zaváhání z úvodního duelu, v němž nestačili na dosud suverénní duo Mahéš Bhúpathí, Mark Knowles.

Za postupem směřuje nejlepší hráč světa Roger Federer, jenž v Londýně podruhé otočil nepříznivě se vyvíjející zápas a připsal si druhé vítězství. Po Španělu Fernandu Verdascovi se Švýcar dokázal vyrovnat se ztrátou prvního setu i v dnešním utkání s domácím Andym Murraym a vyhrál 3:6, 6:3 a 6:1. Má tak jistotu, že zůstane na konci roku světovou jedničkou.

Naopak druhý zápas prohrál v O2 Areně člen španělského týmu pro finále Davisova poháru s Českou republikou Verdasco. Argentinci Juanu Martínovi del Potrovi podlehl 4:6, 6:3 a 6:7. Pátý nasazený Del Potro mohl ve třetí sadě rozhodnout dříve, za stavu 5:3, ani v následujícím gamu však nevyužil mečbol a o vítězi musel rozhodnout tie-break. Ten už byl jasnou záležitostí jednadvacetiletého vítěze US Open, který si tak vylepšil bilanci po úvodní porážce od Andyho Murrayho. "Byl jsem nervózní, protože kdybych prohrál, jel bych domů," citovala vítěze agentura Reuters.

V posledním utkání ve skupině si Del Potro zopakuje finálový duel z US Open s Federerem. "To vítězství mi změnilo život a ten je teď nádherný," zavzpomínal argentinský tenista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články