Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čermák s Mertiňákem prohráli semifinále na Turnaji mistrů

Londýn - Český tenista František Čermák si finále turnaje mistrů ve čtyřhře nezahraje. V dnešním semifinále závěrečného turnaje sezony ve dvojici se Slovákem Michalem Mertiňákem prohráli s bělorusko-izraelskou dvojicí Max Mirnyj, Andy Ram po setech 4:6 a 6:7. Přesto Čermák při svém debutu na turnaji pro nejlepších osm hráčů světa dosáhl na jeden z nejlepších výsledků kariéry. Pátý nasazený česko-slovenský pár do semifinále postoupil z prvního místa ve skupině, proti Mirnému s Ramem však již svou formu nepotvrdil. Především na podání byl soupeř lepší, zvláště když se Čermákovi s Mertiňákem nepodařilo využít ani jeden z pěti brejkbolů. Naopak sami hned svůj druhý servis ztratili a první set prohráli 4:6. Druhá sada pak dospěla až do tie-breaku, v němž byl opět šťastnější bělorusko-izraelský pár.

Třiatřicetiletý Čermák tak spolu Mertiňákem na svůj letošní šestý titul nedosáhne. Stále tak čeká na finálovou účast na některém z velkých turnajů, ať už serie Masters či Grand Slamu. 

O finálovém soupeři Mirného s Ramem rozhodne večerní druhé semifinále, ve kterém se utkají americká dvojčata Bob a Mike Bryanovi s Mahéšem Bhúpathím z Indie a Markem Knowlesem z Baham. Dnes jsou na programu i semifinále dvouhry mezi světovou jedničkou Rogerem Federerem a Nikolajem Davyděnkem a Juanem Martínem Del Potrem a Robinem Söderlingem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články