Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Čeká Berdycha životní zápas? Stát se může všechno, říká kouč Krupa

Londýn - Potřetí za sebou čeká Tomáše Berdycha na závěr bojů ve skupině na Turnaji mistrů světová jednička. Loni prohrál napínavou třísetovou bitvu se Španělem Rafaelem Nadalem a zítra v Londýně narazí na Srba Novaka Djokoviče hrajícího ve velké formě. Podle trenéra Tomáše Krupy ze sebe musí Berdych dostat výkon na hranici možností, aby uspěl. Textový on-line přenos nabídne náš web zítra od 15:00.

"Tomáš musí předvést jeden ze svých životních zápasů," řekl Krupa směrem k utkání s Djokovičem po více než hodinovém tréninku v londýnské O2 areně. "Stát se může všechno. První věc je, že musí hrát to nejlepší, co umí. A taky věřit, že se to může stát," doplnil kouč.

Djokovič v předešlých zápasech dominoval. Doslova zničil Chorvata Marina Čiliče i Švýcara Stana Wawrinku. "Budeme počítat gamy. Čilič udělal dva, Wawrinka tři, Tomáš může třeba čtyři, pak by byl nejlepší ze skupiny," vtipkoval Krupa.

Loni Berdych bojoval o postup proti Nadalovi a v dramatickém duelu vyhrál druhý set 6:1, ale rozhodující po jediné chybě ztratil. Nyní ho podle Krupy čeká s Djokovičem silnější sok. "Mnohem, protože Novak hraje ve větší formě než Rafa loni. Hraje asi lépe, navíc v hale je dost lepší než Rafa, takže to bude těžké," řekl kouč.

Berdych hraje Turnaj mistrů popáté a popáté se ve skupině střetne s prvním hráčem světa. Dvakrát prohrál s Nadalem a dvakrát s Djokovičem. Třikrát - loni, předloni a v roce 2010, přitom šlo o zápas, který rozhodoval o semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články