Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čechům se na Davis Cupu postaví nejsilnější francouzská sestava

Praha – Na utkání prvního kola Davisova poháru přiletí do Prahy tři hráči první světové dvacítky Gilles Simon, Gael Monfils a Jo-Wilfried Tsonga společně s někdejším sedmým hráčem světa Richardem Gasquetem a specialistou na čtyřhru Michaelem Llodrou. Postaví se jim domácí výběr v čele s Radkem Štěpánkem a Tomášem Berdychem. Papírově jsou Francouzi favority, protože nejlepší český tenista Štěpánek figuruje v žebříčku ATP na šestnáctém místě.

Český daviscupový tým
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Nehrající kapitán francouzského týmu Guy Forget má k dispozici hned tři hráče, kteří figurují před ním – Simon je momentálně osmý, Monfils desátý a Tsonga jedenáctý. Gasquet potom figuruje na 26. příčce. Naopak český tým má z nejlepší světové třicítky vedle Štěpánka v sestavě už jenom 23. Berdycha. Dva nejlepší české tenisty doplní Jan Hernych (66. v žebříčku ATP) a Lukáš Dlouhý, který figuruje na desátém místě mezi deblisty. 

"Vzal jsem čtyři nejlepší hráče plus Llodru, protože se hodí mít pět tenistů. O tom, koho pošlu do dvouher, mám jasno, ale jména neprozradím," uvedl Forget. "Mám dost možností a nechci soupeři usnadňovat život. Do Ostravy jedeme s velkým sebevědomím," dodal.

Forgetovi svěřenci se kromě vysokého postavení v žebříčku mohou pochlubit i dobrou aktuální formou. Tsonga o víkendu získal druhý titul v sezoně, když vyhrál turnaj v Marseille. Ve finále zdolal reprezentačního kolegu Llodru a letos na okruhu ATP vyhrál už 19 z 22 zápasů.

Francie naposledy vyhrála Davisův pohár před osmi lety, loni vypadla s týmem USA ve čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články