Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bývalá tenisová jednička Mauresmová ukončila kariéru

Paříž - Francouzská tenistka Amélie Mauresmová oficiálně ukončila kariéru. Bývalá světová jednička, která na začátku července oslavila třicáté narozeniny, navíc ujistila, že k hráčské dráze se již nikdy nevrátí. "Přišla jsem oznámit ukončení své kariéry. K tomuto rozhodnutí jsem dospěla po velmi pečlivém zvažování," oznámila Mauresmová na tiskové konferenci v Paříži. Konec sportovní dráhy však připustila již začátkem října.

Mauresmová, která proslula svým jednoruč hraným bekhendem, zakončila poslední sezonu jako 21. hráčka žebříčku WTA. Na únorovém turnaji v Paříži se ale dočkala prvního turnajového titulu od roku 2007, když ve finále porazila Jelenu Dementěvovou 2:1 na sety.

Mauresmová byla na vrcholu před třemi lety

Francouzská tenistka stanula na první příčce žebříčku dokonce dvakrát - v letech 2004 a 2006. Právě rok 2006 byl také nejúspěšnější v její kariéře, neboť v něm získala tituly z Australian Open a Wimbledonu. Další triumf na turnajích Grand Slamu již nepřidala. 

Poslední vystoupení na grandslamovém turnaji nicméně pro majitelku celkem 25 titulů v singlu skončilo drtivou porážkou 4:6, 0:6 s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou ve druhém kole letošního US Open.

"Už zkrátka nemám dál chuť každý den trénovat," vysvětlila své rozhodnutí jediná Francouzka, která kdy byla ženskou tenisovou jedničkou. "Jsem smutná, protože už zřejmě nikdy nebudu umět nic tak dobře, jako jsem uměla tenis," dodala Mauresmová. Jako milovnice francouzské kuchyně nevyloučila, že by se mohla věnovat vinařství. Už dříve na sebe prozradila, že jejím snem je mít vlastní vinici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články