Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bylo to utrpení a pěkné školení, přiznala Kvitová po vydřeném postupu

Paříž - Výraz v obličeji tenistky Petry Kvitové v prvním kole Roland Garros nevěstil nic dobrého. Světová čtyřka vypadala hodně utrápeně, v chladném dnu na pařížské antuce ani trochu nezářila, ale postup nakonec vybojovala.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Jon Buckle

Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu na centrálním dvorci porazila ve třech setech 6:4, 3:6 a 6:4 za skoro dvě a půl hodiny. "Jsem ráda, že jsem nevypadla v prvním kole a ještě můžu hrát," řekla Kvitová už s úsměvem na rtech.

S Erakovicovou se střetla popáté v kariéře a popáté vyhrála. Jednoduché to ale nebylo a ani to nečekala. "Vždycky jsem se proti ní zapotila, ale nemyslela jsem si, že to bude až tak těžké. Jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Kvitová.

Trápení Kvitové na kurtu mohl pozorovat každý v hledišti i u televizních obrazovek. Její tvář mluvila jasně. "Bylo to utrpení. Obličej neklamal," souhlasila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová: Pro další kolo musím vše zlepšit

Po využitém mečbolu se otočila se zaťatou pěstí ke svému týmu v hledišti, v kterém seděli mimo jiné trenér David Kotyza, psycholog Michal Šafář a vyplétač raket Richard Šodek. "Bylo to těžké i pro borce v boxu," uznala Kvitová. Jí samotné spadl velký kámen ze srdce. "Bylo to hodně emotivní. Nemohla jsem si vyhrát servis. Naštěstí jsem to nakonec dohrála. Počítá se výhra a jde se dál," řekla hráčka z Fulneku.

V první sadě dotahovala a otočila ze stavu 2:4. "Musela jsem zabojovat, ale o tom tenis je," podotkla. Po ztraceném druhém setu musela udržet nervy v rozhodujícím třetím. "Pořád to bylo na vážkách, ale v prvních kolech na grandslamu nemůžete čekat něco lehkého. Hned v prvním kole jsem dostala školení," prohlásila Kvitová.

Kvitová mívá v prvních kolech problémy. Většinou v nich nehraje nejlépe a výhry vydře, tak jako třeba letos v Madridu, kde nakonec získala titul. "Každá výhra je dobrá a doufám, že se budu v turnaji postupně zlepšovat," přála si tenistka.

Dvojnásobné vítězce Wimbledonu úplně nesvědčily podmínky. Hrálo se v chladu a na kurtu je více antuky než dříve. "A balony neletí. Je to dřina hrát s nimi útočně. Je to spíš tlačení, aby to tam spadlo. Dlouho jsem to nezažila," řekla Kvitová.

V dalším kole narazí na Španělku Sílvii Solerovou. S 97. hráčkou žebříčku se dosud nestřetla. "To bude liftovaný forhend a možná nějaký čopíček," odhadla a dodala, že neví, co ji čeká. "To bude úloha pro Davida," podotkla, že očekává rady od kouče.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články