Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bylo to drsné, řekl tenista Dimitrov k nákaze koronavirem

Hodně tvrdě zasáhl koronavirus do zdraví bulharského tenisty Grigora Dimitrova. Devatenáctému hráči světového žebříčku bude návrat k obvyklé výkonnosti trvat ještě nějaký čas.

Grigor Dimitrov
zdroj: Reuters

"Koronavirus byl docela drsný," řekl Dimitrov novinářům o víkendu na exhibiční akci v Nice. Loňský semifinalista US Open byl v červnu pozitivně testován během série Adria Tour. Její organizátor Novak Djokovič, sám nakažený, se pak stal terčem kritiky za to, že se při zápasech a doprovodných akcích nedodržovala hygienická opatření.

Devětadvacetiletý Dimitrov byl po nakažení zhruba tři týdny v karanténě sám doma v Monaku. "Nedýchalo se mi dobře a cítil jsem se celkově špatně," popsal Dimitrov, jenž měl všechny typické symptomy: byl unavený a ztratil čich i chuť.

"Po návratu na kurt je to zvláštní. Jeden den se cítím skvěle a můžu trénovat klidně čtyři hodiny, jiný den ale musím úplně vypnout, spát a nebo jen tak odpočívat," řekl vítěz Turnaje mistrů z roku 2017.

Infekce Dimitrova zasáhla i psychicky. "Nezáleží na tom, jak silný jste mentálně, nevyhnutelné je, že se vám začnou honit hlavou různé věci. A také s tím jsem se musel vyrovnat," řekl bulharský tenista, jenž si po osobní zkušenosti s covidem-19 uvědomuje vážnost pandemie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články