Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Byl to unikátní moment, řekl Nadal po vítězné premiéře po boku Federera

Na tento zápas čekal tenisový svět mnoho let. Dočkal se až v roce 2017 prostřednictvím Laver Cupu v pražské O2 aréně. Do společné čtyřhry totiž nastoupili velikání "bílého sportu" - Roger Federer s Rafaelem Nadalem. Majitelé 35 grandslamových titulů porazili v závěrečném utkání sobotního programu týmové soutěže americký pár Sam Querrey, Jack Sock 6:4, 1:6 a 10:5 v super tie-breaku.

Rafael Nadal a Roger Federer
zdroj: AP autor: Petr David Josek

O jejich společném deblu se mluvilo od vyhlášení vzniku soutěže a celý týden před jejím startem. V sobotu dopoledne oznámil Björn Borg, kapitán výběru Evropy, vytoužené složení a Federer i Nadal vypadali soustředěně.

"Jde o mimořádnou událost," konstatoval Borg. "Každý na tenhle moment čekal a teď to přišlo. Je to oslava tenisu," přidal se český tenista Tomáš Berdych.

Federer i Nadal nejdříve vítězně odehráli své dvouhry a pak je kamery pozorně sledovaly, jak se během Berdychova utkání připravovali na čtyřhru. Záběry ukázaly, jak u jednoho stolu s Borgem a asistentem Thomasem Enqvistem rozebírali taktiku. "Hodně jsme se bavili o tom, kdo bude hrát na jaké straně," uvedl Federer.

Od úvodních výměn hráli zodpovědně a trošku měli svázané ruce, ale brzy poslal Nadal forhendový prohoz po lajně. Federer se zase tlačil k síti. "Soustředil jsem se pekelně. Nechtěl jsem promeškat začátek, abych nenesl vinu," dodal šestatřicetiletý Švýcar.

Během čtrnácti let proti sobě odehráli 37 zápasů (Nadal vede vzájemnou bilanci 23:14, pozn. autora). Až nyní stáli poprvé bok po boku. "Na kurtu bylo hodně energie. Byl to neuvěřitelný pocit a unikátní moment," hodnotil Nadal.

Po vyhraném prvním dějství sice ve druhém získali pouze gem, ale svou velikost ukázali vzápětí v super tie-breaku. Rychle se oklepali ze ztráty setu a o výhře rychle rozhodli, když odskočili do vedení 7:1. "Hráli jsme dobře. Bylo to speciální a jsem moc šťastný, že jsme aspoň jeden zápas spolu odehráli a vyhráli," zakončil Federer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články