Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Byl to dobrý výkon, řekly Krejčíková se Siniakovou po společném návratu

První duel po osmi měsících a hned výhra. Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zažily úspěšný společný návrat na kurty. Po vítězství v prvním kole turnaje WTA v Praze nad česko-slovenskou dvojicí Laura Samson, Renáta Jamrichová 6:3, 6:4 si chválily společný výkon. Vyhlíží další zápasy včetně těch na olympijských hrách v Paříži, kde budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia.

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Myslím, že to byl velice dobrý výkon. Sehrály jsme se. Byl to těžký zápas, ale byly jsme aktivní a agresivní. Rozhodly i přeběhy," uvedla Siniaková.

Pro několikanásobné grandslamové šampionky to byl první duel od loňského listopadu, kdy na popud Siniakové přerušily vzájemnou spolupráci. Turnaj v Praze nyní obě pojaly jako společnou přípravu před Hrami v Paříži, kde začnou tenisové soutěže v sobotu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Krejčíková se Siniakovou český souboj na úvod Prague Open zvládly

"Myslím, že předvídat takto dopředu, jestli je to (chemie) zpátky, nebo ne, není optimální. První zápas jsme odehrály, myslím, dobře. Dobře jsme se doplňovaly a vyhrály jsme. Uvidíme, jak bude vypadat druhý zápas a celkově následující dva týdny," uvedla Krejčíková.

Čerstvá wimbledonská vítězka dvouhry Krejčíková zvládla i první utkání po návratu z trávy na antuku. Na ní se uskuteční i olympijský turnaj. "Ten přechod je vždy složitý a to platí i teď. Jsou jiné odskoky, jiný pohyb a všechno je náročné. Ale bojuju s tím, jak to jde, a snažím se připravit podle nejlepšího vědomí a svědomí," řekla Krejčíková.

Její parťačka Siniaková nastoupila do čtyřhry jen pár hodin poté, co prohrála s šestnáctiletou Samson ve druhém kole singlu. Potýká se s nachlazením. "Jsem ráda, že jsem to přežila a zvládla oba zápasy. Cítím se líp, ale je to samozřejmě znát. Já si navíc potrpím na kondici a těžím z ní. Ale bude to dobré," podotkla.

Obě tenistky si užily ve Stromovce i domácí atmosféru. Vyhrály za hodinu a 13 minut. Příště se utkají s australsko-tureckou dvojicí Priscilla Honová, Zeynep Sönmezová.

"Jsem moc ráda, že tady můžu být a hrát a že se nám to povedlo. Atmosféra byla třešnička na dortu. Jsem ráda, že lidi přišli a zůstali tady," řekla Krejčíková, která nastoupila s tejpy na noze a rameni. "Něco je preventivní, něco jsou dozvuky z trávy. Snažíme se na tom pracovat a zlepšuje se to. Uvidíme, jak to bude postupovat dál," dodala desátá singlistka světa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články