Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Bude to vyrovnané, ale Češky jsou favoritkami, míní tenisový šéf Ricci Bitti

Praha - Finále Fed Cupu přilákalo do Prahy řadu významných osobností. Včetně prvního muže světového tenisu Francesca Ricci Bittiho, který se ještě před startem samotných zápasů zúčastnil například losování nasazení českých a německých hráček. Nejvíce se však těší na samotnou hru. A očekává velice vyrovnané finále.

Předseda mezinárodní tenisové federace Francesco Ricci Bitti má v České republice velmi nabitý program. Ve čtvrtek vedl přednášku pro sportovní veřejnost na téma Sport, obchod a vzdělání. Myšlenkami už byl ale u finále Fed cupu.

"Myslím si, že to bude velmi vyrovnané finále, ale do role mírných favoritek bych přece jen pasoval Češky, protože hrají v domácím prostředí. Navíc mají skvělé hráčky, jako je Petra Kvitová nebo Lucie Šafářová a mnoho dalších. Němky zase mají bojovného ducha a jsem rád, že se dostaly až do finále," řekl předseda mezinárodní tenisové federace.

Česká republika byla v loňské sezoně nejúspěšnější zemí v týmových soutěžích. Vyhrála Fed cup i Davis cup a Francesco Ricci Bitti se tak do Česka podíval hned několikrát. "Už to tu znám velmi dobře, jen minulý rok jsem byl v České republice dvakrát. Mám rád Prahu a užívám si tu každý den. Protože je to skvělá tenisová země," ocenil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články