Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Brenda Fruhvirtová nenapodobila sestru a vypadla, v 1. kole je naopak Vondroušová

Mladší ze sester Fruhvirtových Brenda vypadla v 1. kole turnaje v Madridu, kde startovala na divokou kartu. Šestnáctiletá tenistka v zápase s Ruskou Annou Kalinskou získal první set hladce 6:2, ale další dvě sady prohrála 4:6. Nenapodobila tak svou sestru Lindu. Do soutěže se dostala Markéta Vondroušová po vítězství nad Marií Bassolsovou 6:1, 6:3.

Třiadvacetiletá Vondroušová získala proti hráčce druhé stovky světového žebříčku úvodní set hladce za 29 minut. Ve druhé sadě sice přišla o podání a pustila soupeřku do vedení 3:1, dalších pět gamů ale rodačka ze Sokolova vyhrála a po hodině a čtvrt proměnila první mečbol. Postup přes první kolo zvládla na sedmém letošním turnaji pošesté, neuspěla jen v Dubaji. Její další soupeřkou bude 17. nasazená Magda Linetteová z Polska.

Fruhvirtová favorizovanou moskevskou rodačku v prvním setu porazila za 31 minut, ale pak se začala karta obracet. Ve druhé sadě Kalinská odskočila na 4:2. Fruhvirtová si vzala brejk zpátky a vyrovnala, ale další dvě hry znovu prohrála. Nevydařil se jí ani vstup do rozhodující sady, v jejímž úvodu ztratila dvě z prvních tří her na svém podání.

Opět jednou získala podání soupeřky, která v zápase udělala 12 dvojchyb, ale víc už Fruhvirtová nedokázala. Ani tentokrát se tak nedočkala premiérového úspěchu v hlavní soutěži WTA.

Na rozdíl od Fruhvirtové uspěla o necelý měsíc mladší Mirra Andrejevová, která porazila finalistku předloňského US Open Kanaďanku Leylah Fernandezovou 6:3, 6:4. Mladá Ruska se stala teprve třetí patnáctiletou tenistkou, jež vyhrála zápas v hlavní soutěži na turnaji elitní kategorie WTA1000. Před ní to dokázaly jen Američanky Coco Gauffová v roce 2019 a Catherine Bellisová v roce 2015, obě triumfovaly v Miami.

Finalistka letošní juniorky Australian Open, jež oslaví 16. narozeniny za tři dny, si připsala první výhru na okruhu WTA v kariéře a poprvé získala skalp hráčky z první padesátky světového žebříčku. Její další soupeřkou bude třináctá nasazená Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie.

Z turnaje kategorie WTA 1000 v Madridu se krátce před svým zápasem prvního kola odhlásila vítězka US Open z roku 2021 Emma Raducanuová. Britská tenistka odstoupila kvůli zranění pravé ruky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články