Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Bouzkovou zastavila Tausonová, Vondroušová postoupila v Lucemburku do semifinále

Markéta Vondroušová porazila ve čtvrtfinále v Lucemburku druhou nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou 7:5, 6:2. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia se o postup do finále utká s Clarou Tausonovou. Osmnáctiletá Dánka vyřadila 6:3, 6:2 Marii Bouzkovou a překazila tak možné české semifinále.

Třiadvacetiletá Bouzková se do čtvrtfinále dostala poprvé od červnového travnatého turnaje v Birminghamu, po němž šestkrát vypadla hned v prvním kole a v Cincinnati neuspěla v kvalifikaci.

Proti Tausonové ale šanci navázat na semifinálovou účast z březnového antukového turnaje v Guadalajaře nedostala. V zápase si nevypracovala ani jeden brejkbol a za hodinu a půl prohrála 3:6 a 2:6.

Pátá nasazená Vondroušová se na okruhu WTA probojovala do semifinále poprvé od lednového přípravného turnaje v Melbourne Yarra Valley Classic.

V úvodním setu musela proti Mertensové odvracet za stavu 3:5 setbol a úspěšně zvládnutý kritický game ji nastartoval k obratu. Sadu nakonec získala 7:5 a ve druhém setu měla hru pod kontrolou.

Zdroj
ČTK,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články