Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bouzková ukončila v Lucemburku čtvrtletní sérii porážek, Vondroušová už je ve čtvrtfinále

Poprvé po třech měsících přešla Marie Bouzková první kolo turnaje WTA Tour. Šestou nasazenou Číňanku Čang Šuaj, která v neděli slavila triumf na US Open ve čtyřhře, zdolala 6:2, 6:7, 6:3. Už do čtvrtfinále postoupila Markéta Vondroušová, chorvatskou kvalifikantku Janu Fettovou porazila 6:2 a 6:4.

Pražská rodačka Bouzková čekala na vítězství v hlavní soutěži turnaje od půlky června, kdy postoupila do čtvrtfinále v Birminghamu. Poté postupně neuspěla v prvním kole ve Wimbledonu, Praze, San Jose, Montrealu, Chicagu a na US Open. Zmíněnou sérii zastavila až na úvod halové sezony poté, co po více než dvou a půl hodinách proměnila druhý mečbol.

Ve druhém kole se 84. hráčka světa utká s Belgičankou Greet Minnenovou.

Nasazená pětka Vondroušová splnila proti hráčce z třetí stovky žebříčku roli papírově jasné favoritky za 77 minut. Utkání mohla stříbrná olympijská medailistka ukončit dříve, ale v druhém setu od stavu 4:1 dvakrát ztratila podání a dovolila Fettové vyrovnat. Další dva gemy ale získala dvaadvacetiletá česká tenistka a slavila postup.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Bouzková (ČR) - Čang Šuaj (6-Čína) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3.

2. kolo: Tausonová (Dán.) - Alexandrovová (4-Rus.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:1), Samsonovová (7-Rus.) - Dodinová (Fr.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), Vondroušová (5-ČR) - Fettová (Chorv.) 6:2, 6:4, Cornetová (8-Fr.) - Minellaová (Luc.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články