Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bouzková zaskočila favorizovanou Stephensovou a v Torontu postoupila do osmifinále

Marie Bouzková na turnaji v Torontu porazila 6:2, 7:5 osmou hráčku světa a vítězku předloňského US Open Američanku Sloane Stephensovou a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Jelena Ostapenková z Lotyšska, nebo Anastasia Pavljučenkovová z Ruska.

Marie Bouzková
zdroj: USA Today Sports autor: Dan Hamilton

Bouzková si s loňskou finalistkou poradila za hodinu a 43 minut a z pohledu umístění ve světovém žebříčku si 91. hráčka pořadí připsala největší úspěch v kariéře. Jednadvacetiletá Češka totiž dosud prohrála všech sedm zápasů s tenistkami z první padesátky.

"Vůbec tomu nemůžu uvěřit. Prošla jsem kvalifikací a asi jsem si na kurt zvykla. Teď jsem bojovala o každý míček a nějak jsem vyhrála," uvedla Bouzková.

Je nám líto, video expirovalo.
Bartyová svůj první duel po Wimbledonu nezvládla

"S Ostapenkovu jsem hrála v juniorech, ale proti Pavljučenkovové jsem ještě nikdy nenastoupila. Obě jsem ale často viděla v televizi, tak se na ně kouknu i teď a připravím se na zápas," dodala.

Na turnaji v Kanadě překvapivě už po svém úvodním zápase skončila nejvýše nasazená světová jednička Asleigh Bartyová. Ve 2. kole podlehla 29. hráčce světového žebříčku Američance Sofii Keninové 7:6 (7:5), 3:6 a 4:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články