Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bouzková zametla s Minnenovou a v Lucemburku už je ve čtvrtfinále, Martincová v Portoroži končí

Druhé utkání na halovém turnaji v Lucemburku, druhé vítězství. Marie Bouzková zdolala Belgičanku Greet Minnenovou za hodinu a čtvrt 6:3, 6:1 a, stejně jako už dříve Markéta Vondroušová, postoupila do čtvrtfinále. To se jí podařilo počtvrté v sezoně, její další soupeřkou bude Dánka Clara Tausonová. Tereza Martincová naopak v Portoroži prohrála se Soranou Cirsteaovou z Rumunska 5:7, 2:6.

Bouzková hrála téměř bezchybně. Minnenové, která je v žebříčku o šest příček výš na 78. místě, nepovolila ani jeden brejk. Sama prorazila servis Belgičanky čtyřikrát, z toho třikrát ve druhém setu. V závěrečném gemu se jí to dokonce povedlo čistou hrou.

Pražská rodačka v Lucemburku zastavila neúspěšnou sérii, když poprvé po třech měsících přešla přes první kolo na okruhu WTA. Jejím letošním maximem je únorové finále na Philip Island Trophy v Melbourne, čtvrtfinále si naposledy zahrála v červnu v Birminghamu.

Martincová vzdorovala, ale s Cirsteaovou prohrála

Martincová zápas výborně rozehrála, proti chybující soupeřce získala hned v úvodu brejk a za stavu 5:3 si při jejím podání vypracovala setbol. Šanci ale neproměnila a Cirsteaová převzala kontrolu. V dalších čtyřech gemech získala Češka jen dva fiftýny a set ztratila 5:7. Také ve druhé sadě brzy získala navrch Rumunka. Ujala se vedení 4:1 a výhru už si pohlídala.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch):

Dvouhra - 2. kolo: Bouzková (ČR) - Minnenová (Belg.) 6:3, 6:1, Ostapenková (3-Lot.) - Hartonová (Niz.) 6:2, 4:6, 6:1.

Tenisový turnaj žen v Portoroži ve Slovinsku (tvrdý povrch):

Dvouhra - 2. kolo: Cirsteaová (4-Rum.) - Martincová (ČR) 7:5, 6:2, Paoliniová (It.) - Kalinská (Rus.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články