Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bouzková odvrátila čtyři mečboly a vydřela postup, Martincová je venku

Čtyři mečboly odvrátila Marie Bouzková na turnaji v Kuang-čou, než zdolala domácí tenistku Sün Fang-jing a vybojovala si postup do druhého kola. I když byla jednadvacetiletá Češka jasnou favoritkou, s běhavou čínskou soupeřkou bojovala dvě a půl hodiny. Nakonec vyhrála 6:3, 2:6 a 7:6. Naopak Tereza Martincová zápas úvodního kola se Samanthou Stosurovou z Austrálie prohrála 2:6 a 4:6.

Marie Bouzková
zdroj: Reuters autor: Dan Hamilton

Bouzková začala turnaj ztraceným podáním, ale pak předvedla tři brejky a jasně vyhrála první set. Poté se však dařilo Sün Fang-jing, hráčce z třetí stovky žebříčku, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.

V tie-breaku už Číňanka vedla 6:2, ale posledních šest výměn patřilo Bouzkové, senzační semifinalistce špičkového srpnového turnaje v Torontu. Ve druhém kole může narazit na světovou trojku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. V turnajovém pavouku v Kuang-čou je také Kateřina Siniaková jakožto nasazená pětka, její první soupeřkou v úterý bude Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

Martincové nevyšly začátky setů: v první sadě prohrávala 0:4, v druhé 1:4. Pak sice ještě brejkem zápas zdramatizovala, ale v závěrečné hře nedokázala využít vedení 30:0 a při druhém mečbolu australské soupeřky poslala míč do autu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články