Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bouzková mexickou jízdu do finále nedotáhla. V Guadalajaře si o titul zahraje Sorribesová

Byla blízko dalšího zápasu o celkový triumf, ale semifinále turnaje v mexické Guadalajaře nezvládla. Marie Bouzková prohrála se Sarou Sorribesovou ze Španělska 3:6 a 6:7. Ve druhém setu dokonce česká hráčka vedla už 5:2 a poté měla tři setboly, ale nakonec podlehla 3:7 v tie-breaku.

Je nám líto, video expirovalo.
Bouzková si o titul v Mexiku nezahraje

"Byl to těžký zápas pro nás obě. Výborně se známe a bylo to hodně emotivní. Jsem ráda, že jsem to ustála," uvedla po dvouhodinovém zápase Sorribesová, která s Bouzkovou kamarádí a občas spolu hrají čtyřhru. Ve zkrácené hře Španělka vedla už 6:0, tři mečboly ještě česká tenistka odvrátila, ale při čtvrtém již kapitulovala.

Bouzkové se nepovedlo navázat na finálovou účast na únorovém turnaji Phillip Island Trophy v Melbourne. Její přemožitelka se může těšit na první zápas o titul na okruhu WTA.

Soupeřkou 71. hráčky světového žebříčku Sorribesové ve finále bude Kanaďanka Eugenie Bouchardová, která zdolala italskou kvalifikantku Elisabettu Cocciarettovou 6:2, 7:2. Někdejší světová pětka a wimbledonská finalistka, které patří v žebříčku až 144. místo, bude usilovat o druhý titul v kariéře. Zatím vyhrála turnaj WTA jen v květnu 2014 v Norimberku, kde ve finále porazila Karolínu Plíškovou.

Tenisový turnaj žen v Guadalajaře:

Dvouhra - semifinále: Sorribesová (4-Šp.) - Bouzková (2-ČR) 6:3, 7:6 (7:3), Bouchardová (Kan.) - Cocciarettová (It.) 6:2, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články