Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bouzková je v Guadalajaře již ve čtvrtfinále

Marie Bouzková na turnaji v Guadalajaře porazila 6:2 a 6:1 Italku Lucreziu Stefaniniovou a postoupila do čtvrtfinále. Její soupeřkou bude Caroline Garciaová z Francie.

Marie Bouzková
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Šestadvacetiletá Bouzková potvrdila roli favoritky a soupeřku z druhé stovky světového žebříčku porazila za hodinu a 31 minut. Ve čtvrtfinále se v této sezoně představí počtvrté a zatím pouze jednou neuspěla.

Její soupeřkou bude francouzská tenistka Caroline Garciaová. Čtvrtá nasazená hráčka si ve druhém kole poradila dvakrát 7:6 s Enou Šibaharaovou z Japonska.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Garciaová bude v Guadalajaře další soupeřkou Marie Bouzkové

Šestadvacetiletá Bouzková ve dvou dosavadních zápasech v Mexiku neztratila ani set. S třicetiletou Garciaovou má turnajová šestka na okruhu WTA stoprocentní bilanci čtyř vítězství. Loni se potkaly dvakrát a Češka vždy vyhrála ve třech setech. "Každá hrajeme úplně jiným stylem a ten její mi vůbec nesedí," řekla Garciaová. "Budu muset hrát dobře a uvidíme, jestli vymyslím něco, abych ji porazila," uvedla bývalá světová čtyřka.

O překvapení se v Guadalajaře postarala Martina Stakusicová. Devatenáctiletá Kanaďanka ve druhém kole porazila 6:3, 5:7 a 7:6 nasazenou jedničku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska, když ve třetí sadě za stavu 3:5 odvrátila čtyři mečboly. "Bylo to jak jízda na horské dráze. Ve druhém setu jsem mohla zápas ukončit, ale nepovedlo se to. Mám radost, že ve třetím jsem to zvládla," uvedla Stakusicová, která se v hlavní soutěži představila díky divoké kartě od pořadatelů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články