Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bouchardová žaluje Američany za uklouznutí. Vysoudíme miliony, hrozí její právník

Londýn – Tenistka Eugenie Bouchardová, která uklouzla v šatně při US Open a způsobila si otřes mozku, žaluje Americkou tenisovou asociaci. Bouchardová byla nucena odstoupit z turnaje a odhlásit se i z dalších podniků. Kanaďanka by podle svého právníka mohla vysoudit "miliony dolarů".

Eugenie Bouchardová
zdroj: ČTK/AP autor: Graham Hughes

Trpkou dohru by mohl mít pro Americkou tenisovou asociaci pád Bouchardové na zářijovém US Open. Poté, co odehrála vítězný zápas ve dvouhře a smíšené čtyřhře, uklouzla v šatně po čistícím prostředku, který zůstal na podlaze šatny přes noc, kdy se v místnostech nikdo nepohybuje, řekl její právník Benedict Morelli. Bouchardová, aktuálně devětatřicátá hráčka žebříčku WTA, proto požaduje proces před porotou a náhradu škody za ušlý zisk.

Podle žaloby finalistka Wimbledonu 2014 utrpěla vážné zranění na hlavě, včetně otřesu mozku, a byla nucena se postupně odhlásit z turnajů v Tokiu, Wu-chanu a Hongkongu. V Pekingu pak Bouchardová zvládla proti Němce Andree Petkovicové odehrát pouze jediný set a v úvodu druhé sady vzdala.

Bývalá světová pětka, jež se v této sezoně trápí, přišla v úvodním setu s třináctou nasazenou Němkou dvakrát o podání a prohrála za 33 minut 2:6. Ve druhé sadě si za stavu 1:1 nechala k lavičce zavolat lékařku a do hry už se nevrátila.

Podle žaloby Bouchardová stále trpí bolestmi, což ovlivňuje její kvalitu života a v důsledku zranění klesla v žebříčku minimálně o 13 bodovaných míst. Americká tenisová asociace se k žalobě odmítla vyjádřit.

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC, New York Times

Hlavní zprávy

Nejčtenější články