Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bojovnice Muchová padla v pražském turnaji až ve finále s Teichmannovou

Tenisový turnaj Prague Open vrcholil v pražské Stromovce finálovým duelem. V něm hrála Karolína Muchová proti Švýcarce Jil Teichmannové. Česká hráčka sice prohrála úvodní sadu 6:7 v tie-breaku (5:7), ale druhou zvládla 6:3. Rozhodoval třetí set, v němž hráčky skrápěl déšť, a v němž česká tenistka podlehla soupeřce 4:6.

Utkání, v němž šlo hráčkám o největší úspěch v jejich kariérách, bylo vyrovnané od samého začátku. Obě tenistky předváděly dobrou hru, málo kazily a každý fiftýn si musely uhrát.

Za stavu 1:1 na sety se finále rozhodovalo ve třetí sadě. Muchová ve třetím setu vyhrála své podání a pak vzala servis soupeřce. Ta jí to ale za chvíli vrátila, když česká tenistka mohla zvýšit na 3:1. To už centr kurt ve Stromovce skrápěl déšť.

Za stavu 2:2 Muchová Švýcarku žijící v Barceloně opět "brejkla". Ale bitva pokračovala – za stavu 3:2 podávala česká tenistka a vedla 40:15, jenže Teichmannová to nevzdala, game vyhrála a pak hladce i svůj servis a vedla 4:3.

Zdálo se, že se Muchová zlomila, ale opak byl pravdou a servisem vyrovnala na 4:4. Jenže další podání proměnila soupeřka v bod čistou hrou. Muchová navíc na závěr gamu zkazila na síti snadný volej. Teichmannová pak už dotáhla zápas k vítězství.

"Jsem vyčerpaná, ale šťastná. Nemám slov. Bojovala jsem, bojovala a jsem ráda. Sice pršelo, ale ne moc a nemělo to na hru vliv," řekla Švýcarka, která si také výrazně polepší v žebříčku z dosavadní 146. pozice.

"Ve třetím setu jsem udělala víc chyb. Soupeřka si to zasloužila," konstatovala česká tenistka, a dodala: "Dneska to nebyl můj den." Pak naznačila, co ji nyní čeká po turnaji, v němž prošla až do finále a získala prémii 21 400 dolarů. "Teď jsi dám pauzu, trochu zregeneruji a pak asi budu hrát v Norimberku a poté v Paříži," konstatovala.

Turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):

Dvouhra - finále:

Teichmannová (Švýc.) - Muchová (ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články