Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Boj o první bod ve Fed Cupu zahájí Šafářová

Brno - Uzdravená Lucie Šafářová zahájí v Brně boj českých tenistek v prvním kole Světové skupiny Fed Cupu proti Německu. Česká jednička nastoupí ve 13:00 proti Anně-Leně Grönefeldové. Ve druhé dvouhře se utkají Petra Kvitová a Andrea Petkovicová. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los na brněnské Nové radnici. V nedělních dvouhrách by se nejdříve měly utkat první hráčky obou týmů Šafářová s Petkovicovou a po nich Kvitová s Grönefeldovou. Kapitáni však mají možnost nominace změnit. To platí i pro závěrečnou čtyřhru, do které jsou nahlášeny deblistka Květa Peschkeová a Lucie Hradecká a na německé straně Kristina Barroisová s Tatjanou Malekovou. Utkání po oba dny odvysílá v přímém přenosu i ČT4 a zpravodajský web ČT24.

Šafářová měla začátkem týdne horečku, ale od středy trénovala a měla by být na utkání připravena. S Grönefeldovou se na okruhu WTA potkala třikrát a dvakrát vyhrála. Naposledy to brněnská rodačka Šafářová dokázala letos v lednu na turnaji v Brisbane. 

Losování se zúčastnila i wimbledonská vítězka z roku 1998 Jana Novotná, která od loňska žije v rodném Brně. Bývalá světová dvojka dostala od předsedy České tenisové asociace týmovou akreditaci. "Byla, je a vždy bude členem našeho týmu," řekl Ivo Kaderka. 

Vítězný celek postoupí do semifinále a jeho případným soupeřem budou buď obhájkyně titulu Italky, nebo Ukrajinky.

Česká republika - Německo

Sobota 6. února, 13:00: Šafářová (46. v žebříčku dvouhry WTA) - Grönefeldová (66.), Kvitová (68.) - Petkovicová (49.). 

Neděle 7. února, 12:00: Šafářová - Petkovicová, Kvitová - Grönefeldová; Peschkeová, Hradecká - Barroisová, Maleková.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozlosování zápasu Česko - Německo
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články