Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Birnerová v Taškentu loňské finále nezopakuje

Taškent - Česká tenistka Eva Birnerová loňskou finálovou účast na turnaji v Taškentu nezopakuje. V dnešním semifinále prohrála s debutantkou na okruhu WTA, teprve šestnáctiletou Donnou Vekičovou z Chorvatska 1:6, 6:3 a 1:6.

Eva Birnerová
zdroj: protenis.cz autor: Lukáš Březina

Osmadvacetiletá Birnerová dokázala 183. hráčce světa vzdorovat jen ve druhém setu a zápas nakonec prohrála za hodinu a 34 minut. Česká tenistka, které patří v žebříčku 133. příčka, tak promarnila možnost postoupit do druhého finále v kariéře.

Naopak Vekičová prožívá skvělou premiéru v hlavní soutěži na okruhu WTA. Spolu s kvalifikací v Uzbekistánu odehrála sedm zápasů a první set ztratila až v semifinále s Birnerovou. "Eva byla těžký soupeř, nedovolila mi dostat se do rytmu," řekla chorvatská tenistka. "Ve druhém setu jsem ztratila koncentraci, ale není umění vyhrávat, když jste nahoře," dodala.

Vekičová v Taškentu vyřadila turnajovou čtyřku Magdalenu Rybárikovou ze Slovenska i šestku Bojanu Jovanovskou ze Srbska a stala se nejmladší finalistkou na okruhu WTA od roku 2006, kdy si o titul v Portoroži zahrála tehdy patnáctiletá Tamira Paszeková.

"Nepřemýšlím jako šestnáctiletá holka. V tenise musíte rychle dospět a myslím, že se mi to povedlo," prohlásila. "Postup do prvního finále mi ale ještě připadá jako sen. Mám z toho velkou radost," přidala Vekičová, kterou ve finále čeká Irina-Camelia Beguová. Rumunská hráčka vyřadila nasazenou dvojku Urszulu Radwaňskou z Polska po výhře dvakrát 6:3 a napotřetí se pokusí získat první turnajový triumf v kariéře.

Zdroj
100 Great Goals [100greatgoals.com]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články