Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdychovy počty. Prohra postup, výhra konec?

Londýn - Tomáš Berdych má stále šanci postoupit podruhé v kariéře do semifinále Turnaje mistrů. V pátek se v Londýně střetne s Novakem Djokovičem a existuje několik variant, jak se může situace ve skupině A vyvinout. Berdychovi nemusí stačit ani výhra nad prvním hráčem světa ve dvou setech, na druhé straně může i 0:2 prohrát, a přesto v turnaji pokračovat. Páteční utkání českého hráče bude náš web sledovat v podrobné on-line reportáži.

Berdych má po prohře se Stanem Wawrinkou a výhře nad Marinem Čiličem poměr setů 2:2. Nejlépe je na tom s dvěma hladkými výhrami Djokovič, Wawrinka má stejně jako Berdych bilanci zápasů 1:1 a postoupit může i Čilič, ačkoli ještě nezískal ani set. "Matematiku neřeším, tenis počty nevyhrávají," řekl Berdych.

Také Djokovič nehodlá kalkulovat. "Nikdo mi nemusí říkat, že mám vyhrát. To dávno vím a snažím se o to vždycky. Proto jsem tady. Chci vyhrát každý zápas a se stejným postojem do toho půjdu v pátek," řekl Srb.

Jak tedy Berdych může postoupit? Pokud dojde na překvapení, alespoň podle dosavadních výkonů, a Berdych jakkoli porazí Djokoviče a Čilič zdolá Wawrinku, český hráč dokonce vyhraje skupinu. Berdych postoupí i v případě, že vyhraje nad Djokovičem 2:0 a Čilič získá v utkání s Wawrinkou set. Zvítězí-li Berdych 2:0 a Wawrinka stejným poměrem, bude mezi nimi a Djokovičem rozhodovat poměr gamů.

Při prohře 1:2 s Djokovičem uspěje Berdych jen v případě výhry Čiliče nad Wawrinkou 2:0. Berdych může prohrát i 0:2, pak ale musí Čilič zvítězit ve dvou setech a na řadu přijde poměr gamů mezi Berdychem, Čiličem a Wawrinkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články