Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Berdycha ze čtvrtfinále v Šanghaji vyprovodil kanár Simona

Šanghaj - Tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji série Masters v Šanghaji ve čtvrtfinále. Šestý nasazený hráč dnes nestačil na Francouze Gillese Simona a prohrál 6:7, 6:4 a 0:6. Nezískal tak další body do boje o Turnaj mistrů.

Z Číny se devětadvacetiletý Berdych přesune do Česka. Před cestou do Stockholmu, kde má v plánu hrát turnaj příští týden, se má sejít s bývalým prvním hráčem světa Ivanem Lendlem a jednat s ním o trenérské spolupráci.

Berdych se mohl v žebříčku letošní sezony pro Londýn v případě postupu do semifinále posunout na šesté místo před Chorvata Marina Čiliče, což se mu nepovedlo. I tak získal za čtvrtfinále v Šanghaji důležité body a zvýšil své šance hrát Turnaj mistrů popáté v řadě.

V utkání se Simonem čelil Berdych skvělému pohybu francouzského tenisty a v prvním setu neměl dost trpělivosti. Prohrával 0:2, srovnal na 2:2 a za stavu 6:5 nevyužil dva setboly, načež o sadu přišel v tie-breaku. V prvním setu udělal Berdych celkem 38 nevynucených chyb. Ve druhé sadě tento vysoký počet srazil na deset chyb a díky brejku z deváté hry set získal.

Rozhodující sada Berdychovi nevyšla. Získal jenom devět výměn a znovu po pěti dnech mu zazpíval "kanár". S nulou prohrál set i v neděli ve finále v Pekingu se Srbem Novakem Djokovičem. Simonovi podlehl Berdych pošesté z devíti zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články