Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdycha čeká v Paříži boj o finále

Paříž - Žebříčkově je horší, podle sázkových kanceláří je outsiderem a nemá zkušenosti s grandslamovým semifinále. Tomáš Berdych má však před sebou životní šanci a v pátečním utkání se Švédem Robinem Söderlingem chce v boji o finále antukového French Open uspět. Sedmnáctý hráč světa prochází French Open hravě. V pěti zápasech neztratil ani set a prezentoval se skvělou agresivní hrou opřenou o vynikající první podání a tvrdé údery z obou stran. Totéž ale zdobí o rok staršího Söderlinga, aktuálně světovou sedmičku. Ve druhém semifinále se střetnou čtyřnásobný šampion turnaje Španěl Rafael Nadal a překvapení soutěže Rakušan Jürgen Melzer.

"Jeho (Söderlingova) hra mi poměrně vyhovuje. Bude se hrát rychlý tenis od základní čáry a záleží, komu to líp sedne," uvedl Berdych. "Oba budou pálit jak u Verdunu, finesy se moc čekat nedají," odhadl český tenista Radek Štěpánek průběh semifinálové bitvy.

Každý z hráčů má na své straně malou výhodu. Berdych letos porazil Söderlinga v Miami dvakrát 6:2. "Teď půjde o jiný zápas. Zkusím hrát svoji hru, využívat svých silných úderů a uvidíme," uvedl Berdych. Švédský hráč zase má zkušenosti s tlakem a nároky grandslamového semifinále v Paříži, kde hrál loni i finále. "Už si tím vším prošel, může to být výhoda, ale ne zas tak velká," uvažoval Berdych.

Proti "katu velikánů" nastoupí outsider

Söderling, přezdívaný po loňské výhře na Roland Garros nad Nadalem a letošní nad Federerem "Kat velikánů", od duelu s Berdychem očekává velkou bitvu. "Tomáš prožívá skvělý rok a je nebezpečný, když hraje dobře. Očekávám těžký zápas, jak jinak," řekl Švéd. Söderling musel na tréninky chodit kvůli velkému zájmu s ochrankou. "Nejraději bych hrál, ale zůstal nepovšimnut. Ale chci, aby byl o tenis ve Švédsku větší zájem a pokud to tak bude, tak všechno beru," prohlásil.

Co rozhodne?

Jaroslav Navrátil, daviscupový kapitán: "Určitě to bude hlava. Oba mají podobnou hru postavenou na servisu a rychlé hře od základní čáry. Tomáš se musí pokusit Söderlinga rozběhat, protože jinak bude nebezpečný. A musí mu jít první servis."

Podle sázkových kanceláří je favoritem utkání Söderling. Ani jediný odhad nedává Berdychovi šanci na postup do finále, které z českých hráčů naposledy v Paříži zažil Petr Korda v roce 1992. "Budu rád, když se mi to podaří vyvrátit," uvedl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články