Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Berdycha čeká semifinále, na Murrayho si věří

New York – Už jen jediná překážka stojí v cestě finálové účasti Tomáše Berdycha na US Open. V 17:00 středoevropského času narazí český tenista na finalistu posledního Wimbledonu a olympijského vítěze Andyho Murrayho. Poté, co ve čtvrtfinále Berdych vyřadil světovou jedničku Rogera Federera, si ale věří i na Brita. On-line přenos ze zápasu Berdych – Murray sledujte na našem webu.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA autor: EPA/John G. Mabanglo

"Nebudu nic měnit. Mám čas si odpočinout, připravit se a pokusit se hrát stejně. Když je moje hra dobrá, jsem schopný porážet kohokoliv," zopakoval Berdych po výhře nad švýcarskou světovou jedničkou to, co proti favoritům už párkrát dokázal. Třeba předloni na trávě ve Wimbledonu, kde si zahrál o grandslamový titul poprvé.

Pokud šestadvacetiletý Berdych dokáže přejít přes Murrayho, postoupí jako třetí český hráč do finále US Open. Před ním v New Yorku o titul usilovali Jan Kodeš (prohrál v letech 1971 a 1973) a osmkrát Ivan Lendl, který turnaj třikrát ovládl.

Na Murrayho si věří

Stejně jako Federer je Murray pro Berdycha soupeřem, na kterého si věří. "To jsou hráči, které si vždycky vyberu raději než Nadala s Djokovičem," řekl sedmý tenista světa. Se skotským rodákem má Berdych příznivou vzájemnou bilanci 4:2. "A bylo by hezké ji ještě navýšit, ale nic lehkého mě nečeká. Andy je vynikající hráč," řekl Berdych. I Murray se vyjádřil o soupeři s uznáním. "Berdych je výborný. Musím hrát variabilně, nedat mu stejný míč. Musíte na něj chytře."

Šťastný Andy Murray po vítězství na LOH v Londýně
zdroj: AP Photo autor: Victor R. Caivano

Po čtvrtfinále viděl Berdychovy šance v semifinále nadějně i Federer, kterého český hráč porazil ve středečním večerním utkání ve čtyřech setech. "Když bude dobře podávat a udělá v průběhu utkání správná rozhodnutí, může Murrayho porazit," mínil Švýcar.

Pod vedením Lendla

Zajímavým faktem je, že Murray spolupracuje s Lendlem, který mu má pomoci konečně vyhrát grandslamový titul. Letos ve Wimbledonu Murray ještě finále prohrál, ale o měsíc později se stal v All England Clubu olympijským vítězem.

Berdych tuší, že Lendl dokáže Murrayho připravit dobře po taktické stránce. "Určitě to roli hrát může, ale nemusí to být rozhodující. Bude záležet, kdo z nás ten zápas zvládne líp a v jaké budeme kdo pohodě. Nemyslím, že mě může něčím extrémně překvapit," řekl šestý nasazený hráč deníku Sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Kalemba o utkání Tomáše Berdycha

V letošní sezoně Berdych podlehl Murraymu po zahájení jeho spolupráce s Lendlem v Dubaji a porazil ho na antuce v Monte Carlu. "Takže to máme za Ivana 1:1 a bylo by hezké jít do vedení, ale uvidíme. Určitě to bude hezký zápas," řekl Berdych, který už má jistotu, že se po turnaji posune v žebříčku ATP na šesté místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články