Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Berdycha čeká Melzer, na kurtech se potkají i dvě někdejší jedničky

Melbourne - Tomáše Berdycha čeká v druhém kole Australian Open rakouský tenista Jürgen Melzer. Do akce však půjdou i další čeští zástupci - na kurtu se představí Lukáš Rosol, Karolína Plíšková, Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková a Klára Koukalová. Druhé kolo bude i zápasem velkých tenisových postav - bývalá dvojnásobná vítězka z Melbourne Viktoria Azarenková se totiž postaví Caroline Wozniacké.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Sedmý nasazený Berdych se s Melzerem střetne po dvou letech. V roce 2013 český tenista roli favorita potvrdil a vyhrál hladce ve třech setech. V letošním ročníku zatím v prvním kole bez obtíží zdolal Kolumbijce Fallu ve třech setech. Na kurt naskočí i Lukáš Rosol, který se střetne s izraelským tenistou Dudim Selou.

Lucie Hradecká, která postoupila z kvalifikace a následně se vyřazením nasazené pětky Any Ivanovičové postarala o dosud největší překvapení turnaje, se utká s Polonou Hercogovou ze Slovinska. Dvaadvacátá nasazená Karolína Plíšková bude hrát s Oceane Dodinovou z Francie, Kateřina Siniaková nastoupí proti Irině-Camelii Beguové z Rumunska a Klára Koukalová proti německé hráčce Julii Görgesové.

Viktoria Azarenková
zdroj: AP autor: Andy Wong

Zápas dvou bývalých světových jedniček Azarenkové a Wozniacké přitahuje největší pozornost druhého kola dvouhry. "Musím akceptovat, jak to je. Držím se hesla - bojuj," řekla Azarenková, která nastupuje jako nenasazená, po výhře v 1. kole nad Američankou Sloane Stephensovou.

Pětadvacetiletá Běloruska Azarenková ovládla první grandslam sezony v letech 2012 a 2013. Loni ale byla převážně zraněná, proto klesla v žebříčku na současné 44. místo a nevešla se tak mezi dvaatřicítku nasazených v pavouku. "Jsem nenasazená, takže není překvapením, že mám těžký los a nebezpečné soupeřky hned na začátku. Soustředím se na každodenní práci, na psychickou odolnost, abych byla stoprocentně připravena a mohla naplnit své sny, které jsou vždy velké a na jiné úrovni, než jsem teď," konstatovala Azarenková.

Dánka Wozniacká na úvod zvládla test v podobě jiné Američanky Taylor Townsendové a vyhrála 7:6, 6:2. Nad Azarenkovou vede v bilanci vzájemných zápasů 4:3, ale naposledy se spolu střetly předloni v Cincinnati. "Vždycky jsme měly vyrovnané zápasy. Je to výzva, na kterou se těším," uvedla Azarenková. "Vika je skvělá hráčka a brzy zase žebříčkem vystoupá vzhůru, když bude zdravá. Nečeká mě nic snadného," řekla Wozniacká o příští soupeřce.

Středeční program Australian Open:

Rod Laver Arena: Vinciová (It.) - Makarovová (10-Rus.), Panovová (Rus.) Šarapovová (2-Rus.), Bolelli (It.) - Federer (2-Švýc.), 9:00 Smyczek (USA) - Nadal (3-Šp.), Gajdošová (Austr.) - Halepová (3-Rum.).

Margaret Court Arena: Koukalová - Görgesová (Něm.), Murray (6-Brit.) - Matosevic (Austr.), Erraniová (14-It.) - Solerová (Šp.), 9:00 Bouchardová (7-Kan.) - Bertensová (Niz.), Kohlschreiber (22-Něm.) - Tomic (Austr.).

Hisense Arena: Rybáriková (SR) - Pcheng Šuaj (21-Čína), Kar. Plíšková (22) - Dodinová (Fr.), Lacko (SR) - Dimitrov (10-Bulh.), Groth - Kokkinakis (oba Austr.).

Kurt č. 3: Berdych (7) - Melzer (Rak.)

Kurt č. 7, 4. zápas: Rosol (28) - Sela (Izr.).

Kurt č. 12, 2. zápas: Hradecká - Hercogová (Slovin.).

Kurt č. 13: Siniaková - Beguová (Rum.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články