Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Berdycha čeká duel s Čiličem: "Horší než s Wawrinkou to už být nemůže"

Londýn – Zápas o poslední zbytky naděje čeká Tomáše Berdycha na Turnaji mistrů. Po pondělní drtivé prohře se Stanem Wawrinkou musí porazit Chorvata Marina Čiliče, aby si vůbec udržel naději na postup do semifinále. I v případě výhry nad chorvatským tenistou by však Berdych k postupu nejspíše musel zdolat v posledním utkání skupiny Novaka Djokoviče. On-line reportáž z duelu Berdych – Čilič vám přineseme od 15:00 na našem webu.

Berdychovi duel s Wawrinkou vůbec nevyšel a uhrál jen dvě hry. Podobně je na tom ale i Čilič, který dopadl stejně v souboji s prvním hráčem světa Srbem Novakem Djokovičem. "Myslím, že už to nemůže být horší, než to bylo. Jsme (s Čiličem) v dost stejné pozici a jenom záleží, kdo to líp zvládne," řekl Berdych po dnešním tréninku.

Pokud chce Berdych pomýšlet na semifinále, musí Čiliče porazit. A nejlépe ve dvou setech. Už po prohře s Wawrinkou řekl, že ho čeká "mission impossible", a ani jeho otec Martin Berdych neviděl postup nadějně. "Jasně, pořád tu možnost je, ale musíme vycházet z toho, co Tomáš předvádí," řekl Berdych starší. Narážel na fakt, že v pátek bude hrát jeho syn s Djokovičem, který hraje ve vrcholné formě.

Ani Berdych se před zápasem s Čiličem nezdál být velkým optimistou. "Lepší od toho neočekávat nic, neřešit okolnosti, hrát tenis a skládat bod po bodu." Jeho soupeř přece jen nebyl takovým fatalistou. "Oba musíme hrát mnohem lépe než v prvním utkání. Je potřeba zůstat pozitivní a moc si to nebrat," dodal chorvatský vítěz US Open.

Po špatném výkonu proti Wawrinkovi Berdych neměnil zažité zvyky. S týmem a svými nejbližšími zašel na večeři a držel se své turnajové rutiny. "Člověk by se neměl trýznit nebo dělat něco jinak. Jede se pořád stejně, o tom je sezona, aby se to dělalo konstantně a soustavně stejně, a potom to může být dobrý," doufal.

Den po porážce si Berdych zatrénoval hodinu a půl se Španělem Davidem Ferrerem, letošním náhradníkem. Hrál prý lépe než proti Wawrinkovi, ale ideálně se ještě necítil. "Je to o tom si jít zahrát, dát tomu jiný impulz a zkusit zpátky chytnout rytmus, pohodu. Neříkám, že to je hvězdné, skvělé, ale posouváme se dál," řekl Berdych.

S Čiličem má Berdych pozitivní bilanci 5:4. Letos Chorvata porazil ve finále v Rotterdamu, ale pak s ním dvakrát prohrál na grandslamech - nejprve ve Wimbledonu a pak v září ve čtvrtfinále US Open. "Nejsem jeho výkony překvapen. Během sezony se výrazně zlepšil a je to velmi nebezpečný hráč," řekl Berdych. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články